Politie Utrecht

Persberichten Eemland noord, 09.30 uur

Utrecht, 10-06-2011

Automobiliste gewond

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG Een automobiliste raakte op donderdagavond 9 juni gewond bij een aanrijding tussen twee autos.

Rond 19.05 uur reed een 23-jarige automobilist uit Bunschoten-Spakenburg over de Velduil. Op de kruising met de Westsingel verleende hij geen voorrang aan een voor hem van rechts komende 41-jarige automobiliste uit Bunschoten-Spakenburg, met een aanrijding tot gevolg.

De automobiliste raakte gewond en werd met nek- en rugklachten per ambulance naar het Lichtenbergziekenhuis in Amersfoort gebracht. Beide autos raakten zwaar beschadigd en moesten worden weggesleept.

Geslepen wisseltruc

SOEST Een vrouw werd op donderdagmiddag 9 juni het slachtoffer van een geslepen wisseltruc.

Rond 15.15 uur liep een 71-jarige vrouw uit Soest over de Van Weedestraat. Daar werd zij aangesproken door een jonge vrouw. Zij deed zeer zielig, begon te huilen en zei dat zij geld nodig had om haar kind eten te geven. De jonge vrouw wilde haar vervolgens een gouden ketting verkopen en deed die direct bij de vrouw om. De Soestse zei geen geld te hebben, waarna de jonge vrouw de ketting weer van haar hals haalde en wegliep.

De Soestse bemerkte kort daarna dat zij niet meer haar eigen gouden halsketting omhad, maar een nepgouden ketting, die de jonge vrouw bij haar om had gedaan. De verdachte had de halskettingen dus gewisseld.

Signalement:

Vrouw met lichtgetinte huidskleur (Slavisch type), ± 25 jaar, 1.75-1.80 meter, slank postuur, bruin lang krullend haar en zij droeg een lange rok en blouse (vermoedelijke lichte kleur).

Aan getuigen van de diefstal en aan mensen die menen de verdachte te (her-)kennen, wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Eemland noord op telefoonnummer 0900-8844.

Winkeldiefstal

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG/BAARN Agenten hielden op donderdagmiddag 9 juni twee verdachten aan voor winkeldiefstal.

Rond 12.45 uur zag een medewerker van een winkel aan De Ziel in Bunschoten-Spakenburg dat een jongeman meerdere goederen uit de stellingen pakte en die in zijn rugzak deed. Bij de kassa rekende hij alleen twee blikjes drinken af, maar de spullen in de rugzak niet. De medewerker sprak de verdachte aan, die daarom hard de winkel uitrende. Buiten sprong hij achterop een scooter bij een andere jongeman en zij gingen er met de rugzak vandoor.

Enkele personeelsleden zetten met de auto de achtervolging in, waarbij zij zagen dat de verdachten hun buit onderweg weggooiden en ervandoor gingen in de richting van Baarn. De politie werd gewaarschuwd en agenten gingen die kant op. De achtervolgers raakten het zicht op de verdachten kwijt.

Agenten zagen de verdachten even later op de Eemweg in Baarn rijden. Zij hielden de beide opzittenden, jongemannen van 19 jaar uit Bunschoten-Spakenburg en Baarn, aan op verdenking van winkeldiefstal. Beiden werden naar het politiebureau overgebracht. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt.