Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Amsterdam, vrijdag 9 juni 2011


- persbericht-

Van Witboek Farmacie naar Nationaal Routeplan Farmacie Van papier naar praktijk

Begin dit jaar legde de Koninklijke Nederlandse Maatschappij ter bevordering der Pharmacie (KNMP) een toekomstvisie vast in het 'Witboek Farmacie'. Op maandag 24 januari werd het eerste exemplaar aangeboden aan topambtenaar Hugo Hurts, directeur Geneesmiddelen en Medische Technologie van het ministerie van VWS tijdens een debatbijeenkomst in de Rode Hoed in Amsterdam. Het Witboek geeft de visie van de KNMP op de apotheek van de toekomst.

Op maandag 27 juni volgt een tweede bijeenkomst in de Rode Hoed waarbij een voorlopige balans wordt opgemaakt van wat er sindsdien in de praktijk is gebeurd en welke maatregelen nog genomen worden om de uitgangspunten van het Witboek Farmacie in de praktijk te brengen.

Emeritus hoogleraar pijnbestrijding aan de Radboud Universiteit Nijmegen, prof. dr. Ben Crul, houdt een inleiding over trends in de palliatieve zorg en de rol van de apotheker, waarna presentator Paul Witteman met de voorzitter van de KNMP Jan Smits de actuele stand van zaken bespreekt. Na een video-impressie van de apotheek van de toekomst leidt Paul Witteman het debat over het routeplan met onder meer Pia Dijkstra (Tweede Kamer D66), Ruud Dessing (KNMP hoofdbestuur) en Michael Rutgers (directeur Astma fonds).

Organisatie: de Rode Hoed en KNMP. Datum: maandag 27 juni. Aanvang: 15.00 uur. Kaarten: ¤ 10,- en ¤ 9,- (CJP/studenten/Stadspas/65+) via www.rodehoed.nl en aan de kassa. Informatie: www.rodehoed.nl, en (020) 6385606.

De Rode Hoed is een centrum voor discussie, reflectie en verdieping. Maatschappelijke vraagstukken op het snijvlak van cultuur, economie en politiek worden aan de orde gesteld in onze debatten, lezingen en symposia. De Rode hoed is gevestigd aan Keizersgracht 102 te Amsterdam. Voor meer informatie kijk op www.rodehoed.nl.


- einde persbericht -



Ingezonden persbericht