Ingezonden persbericht


Esthetische en technologische innovatie in architectuur

www.changingtheface.com

De winnaars van Changing the Face
internationale architectuurwedstrijd
voor de Poesjkinbioscoop, Moskou, Rusland

Moskou, 8 juni, 2011 - DuPont, de Vereniging van Russische Architecten, YEM, RIBA en Architizer zijn verheugd de winnaars voor te stellen van Changing the Face - Moskou 2011, een ideeënwedstrijd met als doel de façade van de beroemde Poesjkinbioscoop, gevestigd op het Poesjkinplein in Moskou, te herontwerpen.

De drie winnende voorstellen combineren creatief esthetisch denken met technologische innovatie om oplossingen voor te stellen die de iconische maar verouderde Poesjkinbioscoop nieuw leven inblazen. De winnende voorstellen werden geselecteerd uit 512 voorstellen ingediend door 1002 architecten uit 62 verschillende landen. De tentoonstelling van de winnende ontwerpen zal plaatsvinden in het Centrale Huis van Architecten in Moskou van 8 tot 19 juni 2011.

"Moskou is de zesde stad waar DuPont de Changing the Face-architectuurwedstrijd organiseert. Het aantal projecten dat voor deze editie door de internationale architectuurwereld werd ingediend, heeft de meest optimistische verwachtingen ver overtroffen. We zullen alle ideeën van alle deelnemende architecten met de grootste zorg evalueren en we mikken erop een van deze projecten tot werkelijkheid te maken", legt DuPont wedstrijddirecteur Wlodek Sobon uit.

De drie winnaars van de 2011-editie van de Changing the Face architectuurwedstrijd zijn:


- Eerste prijs (10 000 euro): Frozen in Time-project van Juan Andres Diaz Parra (Colombië) Gebruikt DuPont materiaal: DuPont Corian® hightech-bekledingsmateriaal.


- Tweede prijs (5000 euro): Moving Light Palace-project van Adrian Reinbroth, Franziska Boettcher en Jenny Grossman (Duitsland) Gebruikte DuPont materialen: DuPont SentryGlas® tussenfolies voor structurele gelaagde beglazing en DuPont Teflon® oppervlaktebescherming.


- Derde prijs (3000 euro): The Pushkinsky Jewel-project van Joseph Sung (Zuid-Korea) Gebruikte DuPont materialen: DuPont SentryGlas® tussenfolies voor structurele gelaagde beglazing. De architecten van de 2011-editie van Changing the Face dienden creatief, zonder vooroordelen of terughoudendheid, een nieuwe façade te creëren voor de Poesjkinbioscoop, daarbij gebruikmakend van moderne architecturale oplossingen binnen het originele, historische kader van het gebouw.

De enige voorwaarde die de organisatoren stelden, is het gebruik van minstens één van de DuPont materialen, gaande van DuPont Corian® hightech bekledingsmateriaal voor het exterieur tot DuPont SentryGlas® en DuPont SentryGlas® Expressions tussenfolies voor structurele en decoratieve gelaagde beglazing, en van DuPont Tyvek® geavanceerde bouwfolies voor het inpakken van de constructie tot DuPont Alesta® architecturale coatings en DuPont Teflon® architecturale stoffen en oppervlakbeschermingen voor decoratieve coatings.

Alle projecten zijn geëvalueerd door een internationale jury: Andrey V. Bokov, hoofd van de Vereniging van Russische Architecten; Sergey A. Skuratov, architect 'Sergey Skuratov Architects'; Aleksey Uchitel, filmregisseur; Kerem Ergino?lu, architect 'Ergino?lu&Çal??lar Architects'; Corrado Tibaldi, architect, DuPont Building Innovations; Matthias Hollwich, architect-winnaar CTF 2010; Marc Kushner, architect-winnaar Changing the Face 2010.

Bezoek www.changingtheface.com om de 70 projecten op de shortlist te bekijken en meer te leren over de wedstrijd.

Het DuPont-aanbod voor de architectuur-, interieur- en bouwwereld - Het totaalaanbod van DuPont, van innovatieve energiebesparende systemen tot prachtige en duurzame bekledingsoplossingen voor de architectuur-, interieur- en bouwwereld, maakt het mogelijk veiligheid, duurzaamheid, esthetiek en energie-efficiëntie te leveren. DuPont biedt een substantiële bijdrage aan de moderne bouwomgeving, en dat voor alle types van gebouwen en architectuur, wegen, bruggen, infrastructuren en tuinen, evenals het behoud en de renovatie van bestaande en historische constructies.

Over DuPont - DuPont, een op wetenschap gebaseerde producten- en dienstenonderneming opgericht in 1802, laat wetenschap werken door duurzame oplossingen te creëren die essentieel zijn voor een beter, veiliger en gezonder leven voor mensen waar dan ook. Met een aanwezigheid in meer dan 90 landen biedt DuPont een brede waaier van vernieuwende producten en diensten voor markten zoals landbouw en voeding, bouw, communicatie en transport.

Het DuPont ovale logo, DuPont, The miracles of science, Alesta®, Corian®, Expressions, SentryGlas®, Teflon®, Tyvek® zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van E. I. du Pont de Nemours and Company of zijn afdelingen. Andere handelsmerken of geregistreerde handelsmerken vermeld in dit persbericht zijn eigendom van hun respectievelijke eigenaars.




Ingezonden persbericht