Ingezonden persbericht


Zoetermeer, 10 juni 2011

TLN en FENEX tekenen intentieverklaring voor onderzoek samenwerking

Integratie logistieke keten maakt nieuwe stap

Transport en Logistiek Nederland (TLN) en expediteurs vereniging FENEX ondertekenen op korte termijn een intentieverklaring voor onderzoek naar structurele samenwerking tussen beide partijen. Een eventuele integratie wordt hierbij niet uitgesloten. De samenwerking is een vervolgstap in de professionalisering en opzet van een zo breed mogelijke koepel voor goederentransport en logistiek in Nederland. Beide partijen streven er naar om voor eind 2011 het onderzoek te hebben afgerond.

De wens voor samenwerking en integratie van TLN en FENEX is een belangrijke vervolgstap om de gehele regie en uitvoering van de logistieke keten onder 1 koepel te organiseren. Eerder dit jaar zijn in dat kader TLN en KNV Goederenvervoer samengevoegd. Hierdoor ontstond de grootste koepelorganisatie voor het wegtransport van Nederland.

Motivatie
Een belangrijke reden voor integratie van TLN en FENEX is ondermeer om de belangenbehartiging van de logistieke sector zowel nationaal als internationaal te versterken door met 1 stem te spreken. Daarnaast willen TLN en FENEX toe naar een betere dienstverlening voor leden en tot slot de integratie en samenwerking binnen de hele logistieke keten verder verbeteren

Termijn
Om de integratie te ondersteunen en begeleiden is een speciale bestuurlijke werkgroep ingesteld. TLN en FENEX hebben de intentie om voor het einde van 2011 tot een definitief besluit te zijn gekomen. Aansluitend kan vanaf 2012 worden begonnen met de integratie van beide organisaties.



Ingezonden persbericht