Ingezonden persbericht


Den Haag, 10 juni 2011

Minister, laat Den Haag zelf kiezen!

Tijdens de raadsvergadering van donderdag 9 juni jl. heeft de PvdA-fractie in een motie wederom opgeroepen tot keuzevrijheid ten aanzien van het al dan niet aanbesteden van het openbaar vervoer van de Hofstad en herziening van de voorgenomen desastreuze bezuinigingen.

In de motie die PvdA-raadslid Abderrahim Kajouane opstelde samen met zijn collegaraadslid van D66 Joost Sneller, wordt het college gevraagd deze mening van een ruime meerderheid in de gemeenteraad nadrukkelijk onder de aandacht te brengen van het kabinet en alle fracties in de Tweede Kamer.

Kajouane: "Wij maken ons ernstige zorgen over de toekomst van het Haagse openbaar vervoer, de banen van de HTMers en de mobiliteit van de Hagenaars. Deze motie spreekt deze zorgen onomwonden uit en is naar onze mening een steun in de rug van wethouder Smit." PvdA en D66 prijzen de inzet van de wethouder en vinden het van belang deze te onderstrepen. "Wij vinden het van belang dat het kabinet en de Kamerfracties weten dat een ruime, democratisch gekozen meerderheid zich tegen de plannen van de minister keert. Geen onbelangrijk signaal, lijkt mij."

G3
De problemen ten aanzien van het openbaar vervoer doen zich niet alleen in Den Haag voor, maar ook in Amsterdam en Rotterdam. De wethouders van deze drie steden, allen VVD, hebben zich fel gekant tegen de brief die minister Schultz van Haegen, ook VVD, onlangs aan de Tweede Kamer stuurde. De Haagse wethouder Smit kwalificeerde deze als 'zeer teleurstellend en deels onjuist. Wethouder Baljeu van Rotterdam sprak van 'een sigaar uit eigen doos' en hun Amsterdamse collega Wiebes waarschuwt voor een verslechterde bereikbaarheid 'met alle merkbare economische en sociale gevolgen van dien'.

Motie
De motie van PvdA en D66 werd medeondertekend door GroenLinks, SP en HSP. Met uitzondering van de landelijke (gedoog)coalitiepartners VVD, PVV en CDA stemden alle fracties voor de motie.



Ingezonden persbericht