Socialistische Partij

SP Amsterdam :: Actie en fractienieuws :: SP sluit vriendschap met het GVB

SP sluit vriendschap met het GVB

10-06-2011 * SP-fractievoorzitter Laurens Ivens heeft zich uitgesproken als vriend van het GVB. Dit deed hij door op de site www.gvbvrienden.nl zijn naam in te vullen. Deze website is opgezet vanuit reizigers om het Amsterdamse openbaar vervoer te redden. Ivens: "De politiek, het GVB-personeel en het actiecomite 'Red het OV' strijden al tegen de gigantische bezuinigingen op de trams en bussen. Heel goed dat nu ook reizigers in actie komen!"
Initiatiefnemer Ramon Boersbroek vroeg burgemeester Van der Laan om de eerste handtekening te zetten, net zoals hij eerder bij vrienden van AT5 had gedaan. Helaas wilde de burgemeester nog niet meteen tekenen, maar hij gaf wel aan achter het GVB te staan. Volgens Van der Laan zijn alle 770 duizend Amsterdammers vrienden van het GVB. Ivens zette deze woorden kracht bij door wel onmiddellijk te tekenen: "Ik hoop dat veel Amsterdammers hun steun uitspreken, door vriend te worden van het GVB."

Laurens Ivens wordt vriend van GVB
Terwijl initiatiefnemer Ramon Boersbroek toekijkt, meldt Laurens Ivens zich aan als vriend van het GVB

Door de bezuinigingsplannen van de regering worden er veel tram- en buslijnen geschrapt, waardoor het openbaar vervoer in Amsterdam met 40 procent wordt terugbracht. Ook dreigt het vervoer minder veilig te worden, zullen de prijzen met 20 procent stijgen en dreigen er bijna 1500 ontslagen. Afgelopen dinsdag staakte het Amsterdamse openbaar vervoer om tegen deze kaalslag te protesteren. Deze actie werd ook ondersteund via het actiecomite 'Red het OV', waar de SP ook deel van uitmaakt.