Ingezonden persbericht


Persbericht
===========

Van 10 tot en met 19 juni is de 15de editie van het Utrechtse MidZomerGracht festival. 10 dagen lang feesten, debat, kunst, cultuur, sport, literatuur en meer. Het MidZomerGracht festival gaat dit jaar weer van start met een buitenfeest waarbij de dansvloer drijft op het water van de Oudegracht. Dansen van kade tot kade.

Het MidZomerGracht festival is een 'homocultureel festival' dat streeft naar een maatschappij die positief staat ten opzichte van seksuele diversiteit; dat iedereen - homo's, lesbo's, biseksuelen, transen - zichzelf dúrft te zijn (emancipatie) en dat ook mag zijn van anderen (acceptatie/integratie). Het MidZomerGracht festival presenteert de homocultuur in brede zin. Het is een jaarlijks terugkerend, tiendaags evenement in de binnenstad van Utrecht, bedoeld voor homo- en biseksuele mannen en vrouwen en voor transgenders, maar nadrukkelijk ook voor hetero's. Dat is de reden waarom de activiteiten van het MZG festival elke editie weer een open karakter wordt meegegeven. Iedereen moet zich vrij voelen bij een of meer onderdelen een kijkje te komen nemen.

Het MidZomerGracht festival biedt elke dag verschillende activiteiten; op de website www.midzomergracht.nl vindt u het volledige programma.