Gemeente Alkmaar


Alkmaar, 8 juni 2011

Gedeputeerde Van Run opent kaasmarkt

Op vrijdag 10 juni opent de heer Van Run de Alkmaarse kaasmarkt. De heer Van Run is gedeputeerde van de provincie Noord-Holland. Voorafgaand aan de kaasmarkt wordt hij in het Stadhuis ontvangen door wethouder Peter de Baat.

De heer Jan van Run heeft onder meer Economische Zaken, Toerisme en Vrije tijd en Personeel & Organisatie in zijn portefeuille. Voorheen was hij wethouder Financiën in de gemeente Oostzaan. Na het luiden van de bel krijgt de heer Van Run een rondleiding over de kaasmarkt en wordt een bezoek gebracht aan de kaasdragerskamer.

Jubilea

Vrijdag vieren de kaasvader Kees Koopman (De Tolk) en kaasdrager Jette de Vries (De Bougie) van het groene Veem beiden hun vijfentwintigjarig jubileum als lid van het Alkmaars kaasdragersgilde. Traditiegetrouw komen de jubilarissen rond tien uur aan op de kaasmarkt met paard en wagen.

Elke vrijdagochtend kaasmarkt
Over de hele wereld staat Alkmaar bekend als Kaasstad. De Alkmaarse Kaasmarkt is een traditie sinds 1593. Jaarlijks bezoeken zo'n honderdduizend mensen dit kleurrijke evenement. De kaasmarkt is gratis, voor alle leeftijden, en goed toegankelijk voor mensen met een lichamelijke beperking. De kaasmarkt wordt dit jaar gehouden tot en met 2 september elke vrijdagochtend van 10.00 uur tot 12.30 uur op het Waagplein in Alkmaar.