Gemeente Delfzijl


Embargo tot zaterdag 10 juni 11.30 uur

Muzeeaquarium krijgt Simenonprijs 2010
Het Muzeeaquarium uit Delfzijl is winnaar van de Simenonprijs 2010. De jury is unaniem in haar oordeel over de grote verdienste van het museum voor de promotie van Delfzijl, haar historie, omgeving en haven. Met name het maritieme karakter van de gemeente krijgt in het museum ruime aandacht. Jaarlijks bezoeken 16.000 personen de verschillende collecties van het museum. De jury zal de Simenonprijs, die voor de tweede keer wordt toegekend, uitreiken op zaterdag 10 juni om 11.30 bij de roeiwedstrijden aan het Vlotterspad 20 in Delfzijl, locatie Neptunus.

Deze prijs, een initiatief van de Gemeente Delfzijl, Rabobank Noord-Groningen en AkzoNobel, is ingesteld ter stimulering van toeristische en recreatieve initiatieven binnen de gemeente. De prijs bestaat uit een geldbedrag van ¤ 5..000,- (te besteden aan het project), een wisselplaquette die jaarlijks van eigenaar zal verwisselen en een kleinere plaquette die bij de winnaar van 2010 blijft. De jury bestaat uit directeur F. Musters van Rabobank Noord-Groningen, directeur F. Oosterhuis van AkzoNobel en wethouder J. Wolthof, onder voorzitterschap van mevrouw J. Blijdorp.

In de afgelopen maanden kon iedereen een nominatie indienen voor partijen die voor deze prijs mogelijk in aanmerking zouden kunnen komen. Een aantal criteria heeft de jury daarbij zwaar gewogen zoals: 1) het genomineerde project moet zich in 2010 hebben onderscheiden in de toeristische en recreatieve promotie van Delfzijl 2) het versterken van het maritieme karakter van Delfzijl moet evident zijn 3) projecten moeten concreet zijn en reeds bestaand

Vanaf 1 juni 2011 kunnen nieuwe nominaties worden aangemeld voor de Simenonprijs 2011. Het nominatieformulier vindt u op de website van de Gemeente Delfzijl. Ook eerder genomineerden die dit jaar niet zijn gekozen kunnen dan opnieuw inschrijven.