Opsporingsbericht van de federale politie : Gewelddadig overlijden te Oostende

10/06/2011 18:02

Federale Politie - Police Federale

Op verzoek van onderzoeksrechter Wittouck te Brugge en het parket van Brugge vraagt de politie om volgend opsporingsbericht te verspreiden:

In het onderzoek naar een gewelddadig overlijden van een man op 3 juni '11 is de politie op zoek naar betrokkenen of getuigen van een incident die ochtend tussen 4 en 5 uur in de buurt van het Vissersplein in Oostende.(foto 1)

Twee vrouwen hadden er ruzie met een man in een rood T-shirt. Ze werden aangesproken door een jonge man uit Oostende die hen hulp aanbood en achter de man met het rode T-shirt aanging.

De ene vrouw was eind de 30, en had lang zwart haar. Ze sprak een vreemde taal, mogelijks Albanees, en een beetje Nederlands.

De tweede was jonger, ongeveer 20 jaar en sprak het plaatselijke dialect; Ze droeg een kap.

De politie zou graag met deze beide vrouwen spreken.

Verder zijn de speurders op zoek naar mensen uit het holebi milieu die in of rond het Maria-Hendrikaplein in Oostende, ook wel bekend als 'het bosje', de laatste twee jaar het slachtoffer zijn geweest van geweld.

Daarnaast zoekt de politie nog slachtoffers van zedenmisdrijven of aanranding door Homo's of biseksuelen, in dezelfde buurt.(foto 2)

Was u getuige van de feiten, bent u ene van de beide vrouwen of was u het slachtoffer van dergelijk geweldmisdrijf in de buurt van 'het bosje', bel dan naar de politie op het gratis nummer 0800 30 30 0.

Discretie en anonimiteit worden verzekerd.

E-mailen kan ook naar opsporingen@politie.be

Voor eventuele hyperlinks en bijlagen: Zie het origineel