VerkeersInformatieDienst


Normale avondspits tijdens start Pinksterweekend

10 juni 2011, 18:01
Zoals verwacht verloopt de avondspits iets drukker dan gebruikelijk. Maar boven de 400 km file is deze spits zeker niet uitgekomen.

Een aantal ongevallen veroorzaken lange files, die vrijdagmiddag hebben plaatsgevonden. In het zuiden van het land vond een ongeval plaats op de A2 Den Bosch - Eindhoven. Hierdoor is ter hoogte van Best-West de linkerrijstrook afgesloten. Dit heeft een file van 20 kilometer veroorzaakt. In de regio Den Haag is het druk door een ongeval op de A4 richting Delft. Bij het Ringvaartaquaduct hield een ongeval 2 rijstroken afgesloten. Dit veroorzaakte 15 kilometer file.

Vakantie- en recreatieverkeer zorgen voor lange files richting Zeeland. En ook richting België is het druk. Hierdoor wordt het verkeer op de A16 dat richting Antwerpen wil, op het knooppunt Klaverpolder geadviseerd via Roosendaal/Bergen op Zoom te rijden (A17,A58,A4).

De avondspits heeft om 17:00 uur het drukste moment gehad met 257 km file. Rond 18:00 uur stond er nog ruim 200 kilometer file op de Nederlandse snelwegen. Normaal is de avondspits dan al flink afgenomen.