Ingezonden persbericht


()

Persbericht

50PLUS WIJST PENSIOENAKKOORD RADICAAL AF

HILVERSUM - De sinds deze week in het parlement vertegenwoordigd zijnde partij 50PLUS wijst het vandaag gesloten pensioenakkoord radicaal af. Het is de grootste verslechtering in het bestaan van de AOW en de pensioenen. Keihard feit is dat de bedragen die op 65 jarige leeftijd worden uitgekeerd 6,5 tot 13 % lager zullen zijn. Vooral voor mensen met een slechte gezondheid en een laag inkomen is dit volstrekt onacceptabel. Bovendien worden de hoogten van de pensioenen niet meer gegarandeerd maar afhankelijk gemaakt van de beurskoersen. Dat het kabinet Rutte voorstander is van een ruimer gokbeleid was bekend,maar dit gaat veel te ver.

Daarbij komt dat de degenen die het geld voor een belangrijk deel hebben ingebracht de gepensioneerden, hierover niets te zeggen hebben over hun uitgesteld loon. De werkgevers die geen herbestel betalingen hoeven te doen en geen hogere premies meer hoeven te betalen, zijn de grote winnaars. 50PLUS vindt het onbegrijpelijk dat de FNV, die nog niet zo lang geleden faliekant tegen het nu gesloten akkoord was, nu wel instemt. Toen werden de maatregelen nog volslagen onnodig en oneerlijk genoemd en sterk in het nadeel van de lagere en midden inkomens. De politieke partij 50PLUS roept al zijn aanhangers op FNV-Bondgenoten massaal te steunen in het verzet tegen het nu gesloten akkoord.

Het 50PLUS Eerste Kamerlid Jan Nagel zal in het VARA - programma "Uitgesproken" (Nederland 2 om 20.25 uur) dit bericht nader toelichten.


Hilversum, 10 juni 2011
Ton Luiting, perschef