Ingezonden persbericht


De Staatsloterij maakt vandaag zes spelers (multi)miljonair

Den Haag, 10 juni 2011 - De Staatsloterij heeft bij de trekking van vandaag, 10 juni, maar liefst zes spelers (multi)miljonair gemaakt. De Jackpot van de Staatsloterij van ¤17 miljoen is namelijk gevallen op een lotnummer dat is verkocht als vijf "éénvijfde" Staatsloten. De vijf winnaars krijgen elk 1/5 deel van het bedrag, wat betekent dat ze allemaal ¤3,4 miljoen netto op hun rekening krijgen bijgeschreven. Daarnaast viel de hoofdprijs van ¤1 miljoen op een heel lot. Deze winnaar ontvangt het gehele bedrag van ¤1 miljoen netto. In totaal had de Staatsloterij bij deze trekking zo'n ¤45 miljoen aan prijzengeld beschikbaar voor haar spelers, een maand om weer niet snel te vergeten.

De zes (multi)miljonairs spelen allemaal met een abonnement mee met de Staatsloterij. De vijf winnaars van de Jackpot komen uit respectievelijk Noord-Holland, Zuid-Holland, Utrecht, Overijssel en Drenthe. De winnaar van de maandelijkse hoofdprijs woont in Gelderland. Gezien het feit dat alle winnaars automatisch met de Staatsloterij meespelen, zal het geld overgemaakt worden op hun rekening. De prijswinnaarbegeleiders van de Nederlandse Staatsloterij nemen uiteraard wel contact met de winnaars op en ontvangen de winnaars graag op kantoor om ze op de meest verantwoorde wijze te begeleiden in hun nieuwe rijkdom. Voor de trekking van 10 juli a.s. staat de Jackpot alweer op ¤7,5 miljoen. Dit naast bedrag van zo'n 25 miljoen aan prijzengeld, dat maandelijks gemiddeld uitbetaald wordt aan de spelers, waaronder de maandelijkse hoofdprijs van ¤1 miljoen en nog miljoenen aan "kleinere" prijzen van onder andere ¤100.000,-, ¤50.000,-, ¤20.000, ¤10.000,- tot gewoon de inleg terug als start voor de nieuwe trekking.

285 jaar Staatsloterij
Bij de Staatsloterijtrekkingen van 10 juni, 10 juli en 10 augustus viert de Staatsloterij ook haar 285-ste verjaardag. In 1726 vond de eerste trekking plaats in de Ridderzaal in Den Haag. De Staatsloterij is daarmee een van de oudste loterijen ter wereld. Ter gelegenheid van dit jubileum zijn bij de junitrekking tienduizend extra prijzen van ¤285 aan het prijzenpakket toegevoegd. Bij de trekking van 10 juli maken spelers kans op één van de 285 gratis Staatsloten die tot 10 juli elke dag worden weggegeven.

Einde persbericht