Politie IJsselland

Laatste nieuws schietincident Sumatrastraat

Zwolle, 10-06-2011 o De 37-jarige man uit Zwolle die vrijdagmiddag 10 juni rond 16.00 uur is neergeschoten bij een woning aan de Sumatrastraat is vrijdagavond uit het ziekenhuis ontslagen. Het slachtoffer en de verdachte kenden elkaar al voor dit incident. Uit het onderzoek is gebleken dat het schietincident vermoedelijk is ontstaan na een uit de hand gelopen ruzie. De politie gaat er vanuit dat het een gerichte actie was. De verdachte is nog niet gevonden.

De politie is nog steeds op zoek naar de verdachte en verzoekt mensen die informatie hebben over zijn verblijfplaats contact op te nemen. Dit kan via 112, maar ook anoniem via 0800-7000. Het gaat om een man met een Hindoestaans uiterlijk van ongeveer 28 jaar met zwart haar in een paardenstaart. De man droeg tijdens het schietincident een zwart trainingspak met een rode streep. Het onderzoek is nog in volle gang. Buurtbewoners en getuigen zijn ondervraagd. Daarnaast is er een inval gedaan bij een woning aan de Bankastraat. Helaas werd de verdachte daar niet aangetroffen. In de woning wordt technisch onderzoek verricht.

Eerdere berichtgeving:

Man neergeschoten

Zwolle - De politie is op dit moment op zoek naar een man met een Hindoestaans uiterlijk in verband met een schietincident. Rond 16.00 uur kreeg de politie een melding dat een man bij een woning aan de Sumatrastraat in zijn bovenlichaam was geschoten. De man is naar het ziekenhuis gebracht. Het is onduidelijk hoe de man er op dit moment aan toe is. Op basis van getuigenverklaringen is het volgende signalement bekend: man met een Hindoestaans uiterlijk, ongeveer 28 jaar, zwart haar, met een kleine paardenstaart. Hij draagt een zwart trainingspak met een rode streep. Mensen die de man zien of weten waar hij zich bevindt worden verzocht meteen contact op te nemen met de politie via 112. De Sumatrastraat is afgesloten in verband met onderzoek.