KNHS

Angela Krooswijk en BMC Roman Nature slaan gat met concurrentie 10 juni 2011
Angela Krooswijk - Roman Nature

DE STEEG (KNHS) - In het eerste onderdeel van het Nederlands Kampioenschap voor Young Riders heeft Angela Krooswijk (Prinsenbeek) met BMC Roman Nature (v. Rohdiamant), lid van het Rabo Talententeam, direct een gat geslagen met de concurrentie. Op bijna vier volle procenten achterstand eindigde Michelle van Lanen (Uden) met de indrukwekkende Urchin B (v. Jazz). Krooswijk eiste en passant ook de derde plaats op met Flash (v. Fidermark). Voor jury voorzitter Els Mouw was het jammer te moeten constateren dat het in één hoek, niet alleen door komend en gaand publiek maar ook door opstekende paraplu's, erg onrustig was, waardoor de prestaties negatief werden beïnvloed.

"Ik vond Roman Nature een zeer constante proef lopen, waarbij de amazone nergens een puntje liet liggen. Gedurende de gehele proef liep het paard steeds fraai bergop en zij toonden opvallend mooie zijgangen met een correcte buiging. Michelle van Lanen reed een zeer uitdrukkingsvolle rit, met hele mooie verruimingen, waarbij opvallend is dat het paard in draf over heel veel balans en takt beschikt. In de stap toonde Urchin iets spanning en liet daar dan ook wat punten liggen. In de galop kan het paard zich nog positief ontwikkelen. Het is goed, maar het grote paard maakt enorme galopsprongen en dan is het bijvoorbeeld in de pirouettes moeilijk de verzameling te behouden", dus Els Mouw.
Ook over Flash van Krooswijk was zij positief. "De combinatie Flash en Angela Krooswijk kende een zeer zerk begin, maar in het tweede gedeelte van hun rit kwam er toch iets van spanning in. De amazone wist het wel goed af te laten vloeien, maar toch stoorde dat lichtjes", aldus Mouw. De twee achtervolgende combinaties, op de vierde plek Lotte Jansen (Erp) met Pongo (v. Vincent) en op de vijfde plek Melissa Tychon (Cadier en Keer) met Marinetty (v. Solero) werden door Mouw betiteld als: "Zeer goed presterende ruiters, maar zij weten nog niet in alle onderdelen te overtuigen".

Jacob Melissen,
In opdracht van de KNHS

Meer info zie: www.outdoorgelderland.nl

Uitslag NK Young Riders, 1e onderdeel:


1) Angela Krooswijk (Prinsenbeek) - BMC Roman Nature (Rohdiamant x Ehrentusch) - 74.184%

2) Michelle van Lanen (Uden) - Urchin B (Jazz x Vincent) - 70.394%
3) Angela Krooswijk (Prinsenbeek) - Flash (Fidermark x Rarität) - 69.684%

4) Lotte Jansen (Erp) - Pongo (Vincent x Elcaro) - 67.815%
5) Melissa Tychon (Cadier en Keer) - Marinetty (Solero x Memulau) - 67.631%

Foto Angela Krooswijk en Roman Nature door: www.melissen.net