KNHS

Lynne Maas ook in tweede onderdeel KNHS Kampioenschap ZZ-Licht de sterkste
10 juni 2011
Lynne Maas - Zamora

DE STEEG (KNHS) - In het tweede onderdeel van het KNHS Kampioenschap ZZ-Licht was het wederom Lynne Maas die met Zamora (v. Krack C) de jury het beste wist te bekoren. Zij ondervond de meeste tegenstand van Florentine Rootveld (Winterswijk) met de schitterend gemodelleerde merrie Up Seven (v. OO Seven), die tweede werd voor Carolien Reverdink (Warnsveld) met Wedgwood CHWR (v. Lord Sinclair) en Patrick van der Meer met Zippo (v. Rousseau), die de derde plek deelden.

Ondanks het feit dat slechts de helft van het aantal deelnemers van gisteren aan de start kwam, 16 van de 32, was de voorzitter van de jury Jeanine van Twist toch nog van mening dat de kwaliteit in de start van het klassement niet meeviel. "Dat het niet meeviel kan mogelijk mede veroorzaakt worden door de spanning, want er werden door diverse ruiters nogal wat fouten gemaakt. Ik zou eigenlijk niet weten wat anders dan spanning daarvoor verantwoordelijk kan zijn", aldus Van Twist.
Zij vertelde genoten te hebben van de winnende rit. "Lynne Maas wist met Zamora een proef neer te zetten waarbij de amazone de niet geringe mogelijkheden van het paard volledig wist te benutten. Misschien was er af en toe iets sprake van spanning, maar mij blijft het constant mooie opwaartse beeld bij, waarbij bijvoorbeeld de wissels heel mooi werden doorgesprongen. Bij Florentine Rootveld zie ik in Up Seven een hele mooie, grootramige merrie, met kortweg hele beste bewegingen. Zo af en toe miste ik iets de dressuurmatige bevestiging en zou de merrie een beetje meer bergop mogen lopen. Als Florentine echter de bewegingsmogelijkheden van dit paard optimaal weet aan te spreken is dit zonder meer een combinatie met heel veel potentie. Opvallend fraai vond ik de zijgangen in draf met een optimale buiging", aldus de juryvoorzitter.
In de ogen van Van Twist staat Carolien Reverdink bekend om haar tot in de finesse afgewerkte proeven. "Dat lukte de amazone vandaag net niet. Daarbij mocht het paard iets stiller in de aanleuning zijn, maar het galopgedeelte was zeer sterk. Vooral de slangenvolte en de verruimingen vielen me in positieve zin op. De proef was niet altijd even spectaculair, maar het was allemaal wel zeer correct. Datzelfde geldt ook voor Patrick van der Meer, die met Zippo eveneens een zeer gedegen proef aan ons voortoverde. Amper een foutje en steeds mooi in de aanleuning".

Jacob Melissen,
In opdracht van de KNHS

Meer info zie: www.outdoorgelderland.nl

Uitslag KNHS kampioenschap ZZ-Licht, 2e onderdeel:


1) Lynne Maas - Zamora (Krack C x Farrington) - 69.238%
2) Florentine Rootveld (Winterswijk) - Up Seven (OO Seven x Jazz) - 66.666%

3) Carolien Reverdink (Warnsveld) - Wedgwood CHWR (Lord Sinclair x Corleone) - 66.095%
3) Patrick van der Meeer - Zippo (v. Rousseau) - 66.095%

Tussenstand KNHS kampioenschap ZZ-Licht:


1) Lynne Maas - Zamora - 140.667

2) Florentine Rootveld - Up Seven - 134.857
3) Carolien Reverdink - Wedgwood CHWR - 134.666

Foto Lynne Maas met Zamora door: www.melissen.net