Ingezonden persbericht


Gideon Music Festival brengt 4 dagen uitgebalanceerde dance programmering

Van 10 t/m 13 Juni wordt de vijfde editie van het Groningse Gideon Festival georganiseerd. Het Gideon Music Festival is een onafhankelijk meerdaags muziekfestival in de stad Groningen dat jaarlijks gehouden wordt op het gelijknamige Gideon- terrein. Het festival programmeert voornamelijk alternatieve muziekstromingen als indierock, punk, reggae, en dance. Daarnaast is er podium en expositieruimte voor andere kunst uitingen (film, beeld, beeldende kunst). Op 8 podia wordt een programmering samengesteld met meer dan 100 acts en bands. Ook dit jaar is er weer ruime aandacht voor dance binnen de totale line up. Op Maandag 13 juni, tweede pinksterdag, is er zelfs een extra dag vol met dance samengesteld. Headliner van die dag is niemand minder dan Mr. Trash Joost van Bellen.

De overige dagen is er ruimte voor talent en gevestigde namen uit alle windstreken van Nederland. Op vrijdag 11 Juni kent het dance podium van Gideon een sterke start met artiesten die al jaren meedraaien in de vaderlandse top. Paul Hazendonk, Sebastian Davidson, Francesco Pico & Eelke Kleijn scoren elk met een constante stroom aan eigen producties op diverse internationale labels.

Zaterdag 11 Juni stoomt Gideon door met een tiental DJ's. Het Leidse Lovin L'ectro dat al 6 jaar lang feesten organiseert in het LVC levert op die dag Daniel Tomaschek en Dan Higher. Meer beats komen van James Nidecker, de labeleigenaar van het Amsterdamse Strom Recordings. Eveneens levert Amsterdam productietalent Stefan Vincent en de zware grooves van James Watts. Groningen is deze tweede festivaldag goed vertegenwoordigd. Bojan Aleksander en local hero Harde Baas zullen de verdere line van deze dag completeren.

Zondag 12 Juni wordt de breedte van de programmering eer aan gedaan. Dubstep (Dubtape), Breaks(Jay-P, Whizmattics), house, techno en technouse staan op het menu. De Groningers Arwin Lee & Massier nemen deze dag de kwalitatieve techhouse en techno voor hun rekening. Een van de publiekstrekkers van de derde dag is zeker Ille Bitch. De Haarlemmer is al jaren een vaste waarde op topfeesten en festivals in Nederland. Bekend is Ille bitch van zijn residentie op Gasten zonder Grenzen, Full Spectrum en R3corder.

Tweede Pinksterdag is een extra ingelaste dag van Gideon ter ere van het 5 jarig bestaan. Joost van Bellen zal met het festival afsluiten met een twee uur durende set. Veel aandacht deze laatste dag zal er zijn voor Detroit Techno. Het Amsterdamse Indigo Aera en Punt.nl brengt met Maarten Mittendorff, Jasper Wolff, Bob Nagel en Maarten Bloem het geluid uit Motor city. Het Groningse Stiletto brengt eveneens artiesten in die binnen het Hi Tech Soul geluid vallen. Reinoud van Toledo en

Enthousiaste Gasten zijn beiden acts die op dit label releasen.

--

--

SMOG
Grote markt 26

9712HV Groningen.
Tel: 0031 (0)623260109

more festival info:
www.gideonfestival.nl

Content-Type: image/jpeg; name="161663_1416753184_955683_n.jpg" Content-Disposition: attachment; filename="161663_1416753184_955683_n.jpg" X-Attachment-Id: f_go7eomqs0