Provincie Friesland

John Jorritsma nieuwe voorzitter UNICEF Nederland

Voorburg, 10 juni 2011 - De heer J.A. (John) Jorritsma (54), Commissaris van de Koningin in de provincie Fryslân, is per 1 juni 2011 benoemd als voorzitter van de Raad van Toezicht van UNICEF Nederland. Jorritsma volgt de heer G.J. (Geert) Jansen op, wiens derde termijn als voorzitter in juni eindigde.

Op persoonlijke titel heeft Jorritsma al een aantal andere nevenfuncties. Hij is voorzitter van onder meer de Maag Lever en Darm Stichting (MLDS), de Stichting Innovatie Recreatie en Ruimte (STIRR) en lid van het Comité Nederlandse Veteranendag.

Jorritsma draagt met plezier bij aan de missie van UNICEF om te werken aan een betere wereld voor kinderen: "We hebben de plicht om kinderen waar ook ter wereld te helpen bouwen aan een eigen toekomst. Daar wil ik me voor inzetten."

De Raad van Toezicht van UNICEF Nederland bestaat verder uit de volgende personen: de heer Dhr. W.A.J. (Wim) Janssen, mevrouw W. (Winnie) Sorgdrager, mevrouw W.J. (Willemijn) Maas, de heer J.B. (Hans) Opschoor, de heer W.F.C. (Willem) Cramer en de heer H.H.J. (Herman) Dijkhuizen.

UNICEF, de kinderrechtenorganisatie van de Verenigde Naties, heeft hulpprogramma's in circa 155 landen en komt wereldwijd op voor de rechten van kinderen. Met als motto 'Unite for Children' geeft UNICEF Nederland voorlichting over dit werk en werft de organisatie fondsen voor de hulpprogramma's. Ook lobbyt UNICEF Nederland voor de naleving van het Verdrag voor de Rechten van het Kind in Nederland