Ingezonden persbericht

Vandaag is een spannende dag voor de cultuursector: Staatssecretaris Halbe Zijlstra presenteert zijn cultuurplan. Reden voor nieuws- en actualiteitenprogramma Een Vandaag om vanmiddag bij Danshuis Station Zuid aanwezig te zijn als gedeputeerde Brigite van Haaften daar 'live' de brief opent waarin de gevolgen voor de Brabantse cultuur duidelijk zullen worden. En zoals het er naar uitziet heeft dat voor Danshuis Station Zuid grote gevolgen. In Een Vandaag is vanavond om 18.15 uur te zien wat er voor moois er verloren kan gaan.

Choreograaf Taïgué Ahmed
foto Rob Hogeslag

Momenteel leggen vier choreografen met verschillende internationale achtergronden de laatste hand aan de voorstelling LUST, die volgende week tijdens Festival Mundial in een mobiel danshuis in première gaat. Eén van hen is speciaal hiervoor in samenwerking met Festival Mundial vanuit Tsjaad uitgenodigd om een choreografie te maken. Een man die normaal gesproken in vluchtelingenkampen werkt om mensen daar te helpen hun heftige ervaringen door middel van dans te laten verwerken. Dans midden in de maatschappij dus.

Repetitie choreografie van Itamar Serussi
foto Rob Hogeslag
Voor een uitgebreid programmaoverzicht van Danshuis Station Zuid: http://www.stationzuid.com

Met vriendelijke groet,

Marc Vlemmix (Artistiek directeur)
Repetitie choreografie van Taïgué Ahmed
foto Rob Hogeslag

Repetitie choreografie van Einat Tuchman
foto Rob Hogeslag
Postbus 493
5000 AL Tilburg
T 013 - 582 10 21
F 013 - 580 20 68

Danshuis Station Zuid wordt gesubsidieerd door: Ministerie van OCW, Provincie Noord-Brabant, Provincie Limburg, Provincie Zeeland en gemeente Tilburg.
Danshuis Station Zuid is een officiële partner van European Dance House Network (EDN) en Tilburg Dansstad.

Repetitie choreografie van Jesus de Vega
foto Rob Hogeslag