Nieuw! Digi-doeboek ‘Op de Achterbank’ van Uitgeverij Snor


Combinatie gezellig vakantieboek met nieuwerwetse smartphone-games

Utrecht, 20110608 -- ‘Nee, we zijn er nog lang niet.’ ‘Hou ‘s op met die vieze geluiden.’ ‘Zo kan papa zich niet concentreren, jongens!’ Op vakantie zijn is leuk, maar op vakantie gaan is vaak een regelrechte ramp. Om gejengel op de achterbank tegen te gaan verzon Uitgeverij Snor een ouder- én nieuwerwets vakantie-doeboek voor kinderen: ‘Op de Achterbank’. Dit boek combineert een gezellig vakantieboek met nieuwerwetse smartphone-games. ‘Op de Achterbank’ verschijnt 10 juni.

‘Op de Achterbank’ is een papieren vakantieboek met onder andere een autobingo, ganzenbord en grappige raadsels. Bij het boek hoort de app voor Android: 'Op de Achterbank' (nu gratis via Android Market verkrijgbaar) met vijf Augmented Reality (AR)-games. Augmented Reality is een techniek waarbij computerbeelden aan de realiteit worden toegevoegd. Als je door een telefoon naar het boek kijkt, komen er digitale spelletjes tevoorschijn. Bijvoorbeeld: een spelletje waarbij je een auto door een brandende hoepel moet laten springen, apen uit de Eiffeltoren moet tikken en kasteelbrandjes moet zien te blussen. Deze offline spellen kunnen kinderen uren spelen, zonder dat vader en moeder zich blauw betalen. Nadeel: je bent je smartphone tijdelijk kwijt aan je kinderen.

KotsApp

Bij het boek hoort ook een gratis kotsApp. Een mooi vormgegeven app voor iPhone en Android - waarmee je met een knop vreselijke braakbeelden kunt produceren. Met de reactie van de ouders (‘Hou daar eens mee op’) kun je vervolgens de achterbank-bingo uit het papieren boek proberen te winnen. Deze app is binnenkort (binnen 2 weken) verkrijgbaar.

De makers

Gerard Janssen (1967) schreef de tekst voor het boek. Maartje Kuiper verzorgde illustraties en vormgeving van het boek en van de bijbehorende apps. De AR-app (voorlopig alleen nog voor Android beschikbaar) is ontwikkeld door Beyond Reality in Purmerend. De kotsApp voor iPhone en Android is ontwikkeld door Eelke Feenstra uit Utrecht.

Over Uitgeverij Snor

Uitgeverij Snor is een jonge uitgeverij die erom bekend staat stoffige onderwerpen op een frisse en aanstekelijke manier te behandelen. Daarnaast houdt Snor zowel van mooi uitgegeven boeken als van toepassingen van de ‘nieuwe media’.

Titel:  Op de Achterbank
Auteur: Gerard Janssen
Vormgeving: Maartje Kuiper
ISBN: 9789079961146
NUR: 023
Aantal pagina’s: 32
Formaat: 242 x 315 mm staand
Prijs: € 12,95

Verschijnt: 10 juni 2011