Ingezonden persbericht


Gideon music festival als cast voor nieuwe televisieserie over de hedendaagse jongerencultuur.

Op vrijdag 9 en zaterdag 10 juni kunnen mensen met de leeftijd tussen 16 en 30 zich bij de Subsonic stand op het Gideon terrein inschrijven voor het deelnemen aan de pilot van een televisieserie die in de zomer ontwikkeld gaat worden. Het onderwerp is de Groningse jongerencultuur en de muzikale subculturen die in de stad grote rollen vervullen.

Mensen kunnen zich op Gideon laten fotograferen en hun gegevens achterlaten, worden opgenomen in een database van waaruit op aansprekende en representatieve persoonlijkheden geselecteerd wordt. Uit verschillende subculturen onder jongeren zullen verscheidene groepen worden gevormd.

Over het plot kan niet veel vermeld worden, maar vaststaand feit is dat de Groningse jongerenculturen, de verscheidene muziekscenes en de uitgaanscultuur met de onvermijdelijke aspecten van drank, drugs, seks en geweld centraal zullen staan.

Subculturen waar, in het bijzonder representatieve mensen voor gezocht worden zijn:

Punkers
Metalheads
Gothics
Skaters (uit verschillende genres, stijlen)
Emo's
Hiphoppers
Hardcore jeugd (plattelands- en stadsjeugd)
Hip, trendy uitgaanspubliek (techno, house)
Drum & bass, dubstep, etc. (alternatieve electronica fans)

Mensen die zich ingeschreven hebben zullen worden benaderd via telefoon of mail en hen zal de rest van de procedure worden uitgelegd.

Subsonic & Merlijn Poolman

Het initiatief komt vanuit Merlijn Poolman, een van de 3 eigenaren van Subsonic, de nieuwe club aan de Grote Markt in Groningen.
Opgegroeid in een het kleine Oost-Groningse Vriescheloo, maar vanaf zijn middelbare schooltijd in Groningen gelokaliseerd ontwikkelde hij het concept voor de serie 6 jaar geleden naar aanleiding van eigen ervaringen met jongerenculturen in zowel de stad als op het platteland.
Naarmate hij met de jaren geleidelijk steeds meer in de muziekindustrie terecht kwam middels het organiseren van concerten, tournees en festivals werd het concept voor de serie steeds duidelijker en momenteel is het nu klaar om als afstudeerproject aan de Academie voor Popcultuur te dienen.
Subsonic, dat allerlei feesten in uiteenlopende genres voor open-minded muziekliefhebbers organiseert, is hierbij een centrale spil waar veel samen valt en waar vanuit ook opnames zullen worden geschoten.

Meer informatie over Subsonic is te vinden op Facebook of op www.126bpm.nl en er kan ook direct met Merlijn gemaild worden op merlijnpoolman@gmail.com




Ingezonden persbericht