De Doelen Concertgebouw

VR 10 JUN '11 | GROTE ZAAL | 20.30

Mustafa Ceceli & band

Mustafa Ceceli is een nieuwe ster aan het firmament van de Turkse muziekwereld. In korte tijd breekt deze keyboardspeler door als arrangeur voor onder anderen Sezen Aksu en Kenan Dogulu. Na dit succes brengt hij zelf een aantal singles uit, die stuk voor stuk bovenaan de hitlijsten eindigen.

Het leven van de in Ankara geboren Mustafa Ceceli staat al vroeg in het teken van muziek. Op zesjarige leeftijd raakt hij in de ban van het keyboard en hij krijgt vanaf jonge leeftijd les. Tijdens zijn studie diergeneeskunde aan de Universiteit van Ankara speelt Mustafa Ceceli keyboard in een door hem opgerichte band. Ook neemt hij deel aan het door de TRT georganiseerde project 'Zomerconcerten'. Na drie jaar verruilt Mustafa Ceceli de Universiteit van Ankara voor die van Istanbul, waar hij economie studeert. Daarnaast is hij achtergrondzanger in de Nukhet Duru en Cenk Eren Band. Bij de productie van hun albums blijkt hij ook een begenadigd arrangeur. Al gauw vraagt Kenan Dogulu hem voor het arrangement van zijn hit Aklim Karisti. Niet veel later arrangeert hij voor Sezen Aksu onder meer de tophit Gidemem. Mustafa Ceceli besluit zelf een aantal singles op te nemen: de nummers Karanfil, Limon Çiçekli en Unutamam blijken grote hits. Zijn eerste album 'Mustafa Ceceli' valt meteen in de prijzen. Niet alleen wordt dit door Kral TV gekozen tot 'Beste album van 2010', ook sleept hij de titel 'Beste mannelijke artiest van 2010' in de wacht. Het nummer 'Hastalikta Saglikta' wordt door de Bond van Boulevardbladen uitgeroepen tot 'Beste nummer van 2010'. Daarnaast ontvangt hij de prestigieuze Altin Kelebek Award in de categorie 'Beste Aanstormende Talent van 2010'. De populariteit van Mustafa Ceceli in Turkije en daarbuiten is enorm. Ook in Nederland heeft hij inmiddels een grote schare fans.

Bekijk hieronder een filmpje waarin Mustafa Ceceli zijn fans toespreekt. 'Lieve fans, ik ben zeer verheugd om te kunnen melden dat we elkaar op vrijdag 10 juni zullen treffen in de Doelen voor een groots concert.'