Ingezonden persbericht


Persbericht

Europees Kampioenschap nieuwe sport Bossaball in Nederland

Nieuwegein, 9 juni ?11 ? Het tweede Europees Kampioenschap (EK) Bossaball in de geschiedenis van deze jonge dynamische sport wordt van 10 ? 12 juni 2011 in Nederland georganiseerd.
In indoor sportcentrum de Leistert in het Limburgse Roggel zullen teams uit Spanje, België, Slovenië, Tsjechië, Oostenrijk, Duitsland en Nederland de strijd met elkaar aangaan. Torenhoog favoriet voor de Europese titel is Nederland!
Nederland
De afgelopen jaren is Bossaball steeds bekender geworden bij de Nederlandse jeugd. Het bossaballveld wordt elk jaar op minimaal 100 evenementen ingezet en er zijn op dit moment al 4 locaties waar je wekelijks Bossaball kunt spelen (we hopen eind 2011 tien van deze locaties te hebben).
Door deze ontwikkelingen gaan steeds meer jongeren bossaballen en dit leidt ook tot een hoger bossaballniveau en dus tot betere spelers. Vandaar de favorieten rol voor het Nederlands team. Waarom gaat Bossaball een groot succes worden in Nederland? Drijvende kracht achter Bossaball in Nederland is Wilco Nijland. ?Ik weet zeker dat Bossaball de komende jaren gaat doorgroeien tot een populaire georganiseerde sport in Nederland.
Organisaties zoals het NOC*NSF, de Nederlandse Volleybal Bond en InnosportNL en onze partners Pepsi, Haribo, Telstar en Sternrent maken de huidige ontwikkelingen mogelijk. Het zegt veel over de potentie van Bossaball wanneer deze partijen hun naam aan Bossaball willen verbinden. Maar misschien nog veel belangrijker: de jeugd en jongeren in Nederland stoppen massaal met sporten omdat het huidige sportaanbod niet meer aansluit bij hun wensen en behoeften. Met innovaties zoals Bossaball sluiten we wel aan bij hun belevingswereld. We bieden ongedwongen, gezellige en stoere sportmomenten?.
In dit kader hebben wij een nieuwe videoclip over Bossaball gemaakt, we horen graag jullie reactie:
http://www.youtube.com/watch?v=pm2ZKk8EMyQ

---