Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T
HUMAN

Vrijdag 10 juni 2011

Radio 5 & www.obalive.nl
19.00-20.00 uur

Radiotalkshow over cultuur, politiek, wetenschap en moraal

Rechtstreeks met publiek vanuit de Openbare Bibliotheek Amsterdam

Presentatie: Theodor Holman


---

Ward van der Houwen komt praten over spelen in de wetenschap. Van der Houwen is industrieel ontwerper en kunstenaar en verbonden aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij ontwerpt medische hulpmiddelen en maakt daarbij veel gebruik van zijn intuïtie. Vanuit zijn achtergrond heeft hij een onconventionele kijk op de wetenschap: wetenschappers zouden de theorie soms iets meer kunnen laten voor wat zij is en meer moeten experimenteren en uitproberen. Er zou in de wetenschap meer ruimte moeten zijn voor het maken van fouten.

Max Pam met zijn rubriek 'Ketter en Geest'.

Berichten uit het nieuws die voor goddelozen van belang zijn, over geloof en bijgeloof.

Rondetafelgesprek: Welke kunsten houden we over? Vandaag presenteert staatssecretaris Halbe Zijlstra (OC en W) zijn plannen met de kunsten. Bezuinigingen ter waarde van 200 miljoen euro. Wat gaan de keuzes betekenen voor een evenwichtig cultuurbeleid? Rondetafelgesprek met Chris Rutenfrans, redacteur Volkskrant en Marcel Duyvesteijn, journalist en blogger.

OBA Live
is een rechtstreekse uitzending met publiek vanuit de Openbare Bibliotheek in Amsterdam. Elke maandag, woensdag en vrijdag met Theodor Holman (HUMAN) Online te bekijken www.obalive.nl (live en on demand)




Ingezonden persbericht