Politie Gelderland-Midden

West-Veluwe Vallei

---

Bromfietser gespietst op hek en ernstig gewond

Publicatiedatum: 17-6-2011 9:33:08

KOOTWIJKERBROEK - Een 18-jarige bromfietser uit Harskamp is vanochtend vroeg, vrijdag 17 juni, in Kootwijkerbroek ernstig gewond geraakt nadat hij door een botsing met een auto werd gespietst op een hek. Het slachtoffer is overgebracht naar het AZU in Utrecht. De automobilist wordt verdacht van het rijden onder invloed en is door de politie aangehouden.

Het ongeluk gebeurde rond zeven uur, toen het slachtoffer op de kruising van de Westerhuisweg met de Laageinderweg in botsing kwam met een auto, bestuurd door een 20-jarige man uit Scherpenzeel. Door de klap werd de Harskamper van zijn bromfiets geslingerd, waarna hij met zijn hoofd terecht kwam op een van de spijlen van een hek. Het slachtoffer is door de hulpdiensten bevrijd en in zorgwekkende toestand overgebracht naar het ziekenhuis.

Rijbewijs ingevorderd
De automobilist kwam met de schrik vrij maar is wel door de politie aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed. Bij de man werd een alcoholpromillage gemeten van 0,42 (twee keer de limiet voor beginnende bestuurders). Het rijbewijs van de Scherpenzeler is ingevorderd. De dienst verkeersongevallenanalyse van de politie doet onderzoek naar de toedracht van het ongeval. Vermoedelijk had de automobilist de bromfietser geen voorrang verleend. (2011071062-pk)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053


---