Gemeente Nijkerk


Project Herinrichting Wijk Bruins Slot

De gemeente gaat de straten opnieuw inrichten en vervangt een deel van het bestaande gemengde rioolstelsel door een scheidende rioolstelsel.

De wijk Bruins Slot is een van de oudere wijken van Nijkerk. De ideale ligging grenzend aan het centrum, het afwisselende en kleinschalige karakter en de variatie aan bouwstijlen typeren deze wijk. Bij herinrichting van de wijk is het de kunst om bestaande kwaliteiten en de rijke historie van de wijk te combineren in het nieuwe straatbeeld. Belangrijke elementen om rekening mee te houden bij de herinrichting vormen onder andere de riolering, het parkeren, de groenvoorzieningen en de verkeeromloop door de wijk.

Het plangebied wordt begrensd aan de zuidzijde door het centrum, aan de westzijde door de havenkom en aan de oostzijde door de Vetkamp. In het plangebied vallen twee straten niet onder de herinrichtingsplannen, dat zijn de Schrassertstraat en de Beatrixhof.

Aanpak
Het project wordt in samenwerking met Roelofs gerealiseerd en is opgedeeld in twee fases. Een ontwerpfase en een uitvoeringsfase.

Schetsontwerpen
Op 14 en 15 juni jongstleden zijn per deelplan de schetsontwerpen gepresenteerd aan de buurtbewoners tijdens een informatieavond. Tijdens de informatieavond is de bewoners gevraagd naar hun mening. De gepresenteerde schetsen en dwarsprofielen van de wegen vindt u onderaan deze pagina.

* Deelplan A: Bruins Slotlaan, Ardeschstraat, Bentinckstraat en de Wilhelminastraat.

* Deelplan B: Raadhuisstraat, Roemerstraat, Schimmelpenninckstraat, Van Delenstraat en de Bagijnenstraat.

Riolering
De riolering in de straten wordt vervangen. Het huidige gemengd rioolstelsel wordt vervangen door een gescheiden stelsel. Te weten een regenwaterriool en een vuilwaterriool. Het regenwater wat op straten, parkeerplaatsen en daken valt wordt, via het regenwaterriool, afgevoerd naar bijvoorbeeld een sloot, vijver of kanaal. Om dit in de wijk Bruins Slot mogelijk te maken zal de regenwaterafvoerleiding losgekoppeld worden aan de voorzijde van de woningen en op het regenwaterriool worden aangesloten. Hiermee wordt de voorzijde van het dak van de woning afgekoppeld. Al deze werkzaamheden worden door de gemeente kosteloos uitgevoerd. Om de woning af te koppelen heeft de gemeente toestemming nodig.

Reageren
Bent u bewoner van de wijk en wilt u reageren op de schetsen? Of wenst u af te koppelen? Gebruik hiervoor het reactieformulier dat u is toegezonden of download het hieronder. Wij ontvangen graag uw reactie voor 5 juli 2011.

Planning
Ontwerptraject loopt tot december 2011. De realisatie staat voorlopig gepland medio februari 2012.

Meer informatie?
Heeft u nog vragen neem dan contact op met de heer Kamal Taouali of Simon Meere op telefoonnummer 14033.

Schetsen en dwarsprofielen:

* Schets variant 1
Dwarsprofiel schets variant 1

* Schets variant 2
Dwarsprofiel schets variant 2

* Schets variant 3

* Dwarsprofiel schets variant 3

Reactieformulieren (insturen vóór 5 juli 2011)
Reactieformulier deelplan A
Reactieformulier deelplan B