Gemeente Soest

Nieuwe inwonersavond gemeente Soest

17 juni 2011

Woensdag 15 juni heeft de gemeente Soest de jaarlijkse avond voor nieuwe inwoners gehouden.

Tijdens deze avond stond de ontmoeting met de nieuwe inwoners centraal. Het gemeentebestuur van Soest maakte dan ook graag kennis met de ruim 70 aanwezige nieuwe inwoners uit Soest en Soesterberg.

De avond begon met een kort welkom door burgemeester Noordergraaf en de vier wethouders. Vervolgens was er een informatiemarkt waar bezoekers in gesprek konden gaan met medewerkers van de gemeente over verschillende thema's, zoals `kinderen in Soest', `uit in Soest', `ondernemen in Soest' en `werkzaamheden in Soest'.

Behalve raadsleden waren ook enkele wijkbewonersteams (WBT's) en het dorpbeheerteam (DBT) aanwezig. Zij bemanden samen twee kramen om de nieuwe inwoners iets te kunnen vertellen over het werk wat zij voor de wijken doen.

Naast een informatiemarkt konden nieuwe inwoners deelnemen aan verschillende korte workshops over bijvoorbeeld veiligheid of energiebesparing.

Aan het einde van de avond werd aanwezigen gevraagd wat zij van de opzet van de avond vonden. De reacties waren allemaal positief, zoals: "Heel leuk deze avond, we hebben veel informatie gekregen." En "vaker doen!".

Burgemeester Noordergraaf kijkt dan ook terug op een geslaagde avond: "Het blijkt dat we met deze avond tegemoet komen aan een behoefte die nieuwe inwoners in onze gemeente hebben. En tenslotte organiseren wij dit voor hen."

De nieuwe inwonersavond gehouden op 15 juni 2011

De informatiemarkt