Gemeente Lingewaard


Verkeersoverlast door groot onderhoud aan Pleybrug en A 325

Het duurt nog wel enkele maanden, maar toch attenderen wij u nu al op het feit dat tussen 17 juni 2011 en eind augustus 2011 het gemotoriseerd verkeer van en naar Velperbroekcircuit en van en naar Nijmegen veel hinder zal ondervinden van de onderhoudswerkzaamheden die in opdracht van de Provincie Gelderland in die periode gaan plaats vinden.

De provincie Gelderland pakt de drukke en onveilige A325 Arnhem-Nijmegen en de N325 Pleyroute aan. Rond de zomervakantie vinden op beide wegvakken grootschalige onderhoudswerkzaamheden plaats.

Ook wordt op een groot deel van het traject Arnhem Nijmegen de maximale snelheid in beide richtingen verlaagd van 120 naar 100 kilometer per uur. De maatregelen moeten de doorstroming op de weg verbeteren en de veiligheid vergroten.

De drukke A325 is weliswaar een autosnelweg, maar is niet overal als zodanig vormgegeven. Een aantal invoegstroken is te kort, zodat verkeer niet met genoeg snelheid kan invoegen. Door de vele aansluitingen wisselt het verkeer vaak van rijstrook. De snelheidsverschillen tussen de rijstroken zijn groot. Onrustig verkeer, ongelukken en een slechte doorstroming zijn het gevolg.

Onderhoudswerkzaamheden
Rond de zomervakantie gaan de grootscheepse onderhoudswerkzaamheden van start, werk dat naar verwachting twee maanden duurt.

Pleybrug
Als eerste pakt de provincie de N325 Pleyroute aan, vanaf de aansluiting van de Westervoortsedijk tot het Nijmeegseplein. Veel aandacht krijgen de Pleybrug en de viaducten.

Tussen 17 juni en 3 juli zal de Pleybrug in zijn geheel zijn afgesloten op:


- alle dagen tijdens de avond- en nachtelijke uren
- tijdens de weekenden van 17 t/m 19 juni en van 24 juni t/m 26 juni, In de weekenden van 8 juli t/m 11 juli en 29 juli t/m 1 augustus is de Pleybrug ook in zijn geheel afgesloten.

De onderhoudswerkzaamheden omvatten onder meer het vervangen van voegovergangen van de Pleybrug, onderhoud aan het asfalt en onderhoud van de kunstwerken.

Op momenten dat de Pleybrug is afgesloten is verkeer naar o.a. Westervoort en Velperbroekcircuit vanuit Lingewaard mogelijk via Arnhem-Zuid of via bestaande veerponten Huissen-Loo en Doornenburg-Pannerden.

A325
Zodra de N325 gereed is, is de A325 aan de beurt. Daar gaat de aannemer aan de slag vanaf het Nijmeegseplein tot aan knooppunt Ressen. De werkzaamheden bestaan uit groot onderhoud aan het asfalt, het aanbrengen van een stille deklaag en aanpassingen aan het wegprofiel om zo een veiliger weginrichting te krijgen.

In de maanden juli en augustus zullen in de nachtelijke uren onderhoudswerkzaamheden worden uitgevoerd aan de A 325.

Tevens zal het noodzakelijk zijn dat gedurende drie weekenden in augustus zijnde 6 en 7 augustus, 13 en 14 augustus en 20 en 21 augustus de A325 (vanaf Gelredome tot knooppunt Ressen) in alle richtingen voor alle verkeer is afgesloten. Ambulancevervoer naar Nijmegen is ten alle tijden mogelijk.

Dit betekent onder meer dat het verkeer van en naar Arnhem niet via de A325 mogelijk is. Voor Arnhem rijdt u via Huissen. Nijmegen is wel bereikbaar via de A15 of via Lent.

Informatie
In Het GemeenteNieuws zullen wij u de komende maanden regelmatig op de hoogte houden over de geplande werkzaamheden en welke opleidingsroutes worden ingesteld.

Daarnaast is er een speciale website waarin u informatie over het geplande onderhoud kunt vinden: www.gelderland.nl/A325