Gemeente Alkmaar


Alkmaar, 15 juni 2011

Landskampioenen rolstoelbasketbal V.I.O.S. '82 openen kaasmarkt

Op vrijdag 17 juni openen de twee basketbalteams van rolstoelsportvereniging V.I.O.S. '82 de Alkmaarse kaasmarkt. Zowel het eerste team in de B-toernooidivisie als het tweede team in de C-toernooidivisie werden in april dit jaar nationaal kampioen. Het was de eerste kampioenstitel voor de Alkmaarse vereniging in de historie. Ter ere van hun titel luiden coach Peter Dassen en teamcaptain Jolanda Vosse van het eerste team gezamenlijk de bel.

Rolstoelsportvereniging V.I.O.S. '82 is de enige vereniging in Alkmaar voor mensen met een lichamelijke beperking die hockey of basketbal spelen. In de basketbalteams doen ook mensen zonder lichamelijke beperking mee. Daarnaast zijn de teams gemengd: ze bestaan uit jonge en oudere spelers, mannen en vrouwen. De basketballers spelen allen in een handbewogen rolstoel.

Elke vrijdagochtend kaasmarkt

Over de hele wereld is Alkmaar bekend als Kaasstad. De Alkmaarse kaasmarkt kent een traditie, die teruggaat tot de 15e eeuw. Het befaamde kaasdragersgilde stamt uit 1593. Jaarlijks bezoeken ruim honderdduizend mensen dit kleurrijke evenement. De Kaasmarkt is gratis, voor alle leeftijden en is goed toegankelijk voor mensen met een lichamelijke beperking. De kaasmarkt is dit jaar van 1 april tot en met 2 september elke vrijdagochtend van 10.00 tot 12.30 uur op het Waagplein in Alkmaar.