Ingezonden persbericht


Muziektheater Briza
presenteert op 17 & 18 juni 2011
de Première van haar productie:

Madame Curie & het Geheim van de Sidderende Straal (8+) Een muzikale voorstelling met veel zang & dans, waarin Briza o.a.Muziekstukjes naar composities van George Gershwin (Rhapsody in Blue), Frederic Chopin (Polonaise Fantasie, Op.61/part1.), Paul Dukas (de Tovenaarsleerling), George Bizet (Carmen) en Erik Satie (Trois Gymnopédie) ten tonele voert.

Aanvang: 20.30 uur
In het Zeeheldentheater
Trompstraat 342, 2818 BT Den Haag * 070 399 2222 * info@briza.nl * www.briza.nl

Madame Curie is in het diepste geheim aan het experimenteren in haar laboratorium. Ze maakt een formule die de wereld versteld zal doen staan! Als Madame Curie haar formule heeft voltooid, proberen assistente Jeanette en haar geliefde Henri de formule te stelen. Henri is namelijk geld schuldig aan een Maffia-baas. Echter er ontbreekt een stuk van de formule, waardoor Henri besluit Madame Curie te ontvoeren. De mafia-baas blijkt erg veel last te hebben van iets dat hij heeft ingeslikt. Daarom probeert Madame Curie hem over te hale nom mee te gaan naar haar laboratorium om hem mbv de sidderdende straal van haar röntgen-apparaat te behandelen. Zal dit haar lukken - en is zij dan nog in staat om de Nobelprijs in ontvangst ter nemen?

De voorstelling over Madame Curie (1867-1934): ontdekster van de radi-activiteit en de eerste vrouw in de geschiedenis die de Nobel-prijs won (voor scheikunde (in 1903) en natuurkunde (in 1911) is het resultaat van een samenwerking met de Nederlandse Chemie Vereniging (KNCV) n.a.v. International Year of Chemistry 2011.