Amsterdam legde vanaf 1998 geheel onnodig Onroerendezaakbelasting op


Amsterdam maskeerde jarenlang met boekhoudfraude grote overschotten en (dus) dat de Onroerendezaakbelasting onnodig was

AMSTERDAM, 20110617 -- Amsterdam behaalde in de periode 1998-2010 een voordelig saldo van opbrengsten en kosten van 4.110 miljoen euro (ruim 4,1 miljard euro). In deze periode was de opbrengst van de Onroerendezaakbelasting 1.837 miljoen euro. Amsterdam had die Onroerendezaakbelasting (OZB) dus niet nodig. De volledige opbrengst van de OZB van deze jaren ligt dus nog ongebruikt "op de plank". Het is opvallend dat het gemeentebestuur dit feit in de achtereenvolgende jaarrekeningen met boekhoudfraude maskeerde. Het gemeentebestuur van Amsterdam meldde in de jaarrekeningen over de periode 1998-2010 een voordelig saldo van "slechts" 422 miljoen euro.

Deze conclusies volgen uit onderzoek verricht door registeraccountant drs. Leo Verhoef. Drs. Leo Verhoef RA doet al jarenlang onderzoek naar de kwaliteit van jaarrekeningen en begrotingen van gemeenten en provincies. Zijn bevindingen zijn schokkend. De bevindingen van Leo Verhoef worden door niets en niemand ontkend, althans niet gemotiveerd ontkend, maar wel stelselmatig genegeerd, ook door de pers. Toch is Leo Verhoef nog steeds registeraccountant.

De uitkomsten van het onderzoek van Leo Verhoef zijn inmiddels bevestigd door o.a. de Rekenkamer Amsterdam en de Raad van Tucht voor Accountants. De gemeenteraad van Amsterdam is al vele jaren achtereen steeds door Leo Verhoef op de hoogte gesteld. Ondanks bijvoorbeeld de bevestiging door de Rekenkamer Amsterdam schuift de gemeenteraad alles terzijde. Het interesseert de volksvertegenwoordigers totaal niet.

De slachtoffers zijn de belastingbetalers.

Alle informatie over de door Leo Verhoef geconstateerde feiten en bevestigingen van de uitkomsten van zijn onderzoeken, ook bij andere gemeenten, waaronder ook gemeenten met "Griekse" jaarrekeningen zoals Rotterdam en Den Haag, is uitvoerig te vinden op http://www.leoverhoef.nl .





LW Verhoef