Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier

Kinderen inspecteren de versterkte Weelkade

Publicatiedatum : 4 juli 2011

Dinsdag 5 juli om 14.00 uur gaan 35 kinderen van basisschool De Dubbele Punt in Aartswoud ons werk controleren.

Verbeteren van de veiligheid

De 1,2 km lange Weelkade is de eerste boezemkade uit de 65 km grote eerste fase van ons Programma Verbetering Boezemkades die gereed is. Ten noordwesten van Aartswoud ligt de Weelkade, een belangrijke boezemkade (binnendijk) die de achterliggende polders moet beschermen. Een aantal jaren geleden bleek dat bij de Weelkade plaatselijk water door de dijk kwam (kwel). Uit onderzoek bleek dat de kade op diverse plaatsen onvoldoende stabiel was en moest worden verbeterd. In dit gebied moest ook naar waterberging worden gezocht. Het gebied heeft in 1994 en 1998 namelijk te kampen gehad met wateroverlast na flinke neerslag. In de afgelopen jaren is er hard gewerkt om de kade te verbeteren, waterberging te creëren en dat te combineren met een natuur- en recreatieve invulling.

De 1,2 km lange Weelkade is de eerste boezemkade uit de 65 km grote eerste fase van ons Programma Verbetering Boezemkades die gereed is. En dat is wel een klein feestje waard!

U bent daarom ook van harte uitgenodigd om morgen om 13.45 uur te verzamelen bij basisschool De Dubbele Punt, Kloetenburg 14 in Aartswoud om de 35 kinderen te begeleiden bij hun taak als dijkwacht.