Politie Utrecht

Persberichten Lekstroom, 09.45 uur

Utrecht, 05-07-2011

Agressieve winkeldief

NIEUWEGEIN Een man werd op maandagmiddag 4 juli agressief nadat hij op winkeldiefstal was betrapt.

Rond 14.10 uur zag een medewerker van een winkel aan het Muntplein dat een man meerdere goederen uit de stellingen pakte en die onder of in zijn jas stopte. Vervolgens passeerde de man de kassa, zonder de goederen te betalen. Een medewerker wilde de man aanspreken, waarop de verdachte snel terug de winkel inliep. Daar legde hij meerdere van de door hem gestolen goederen snel terug in de stellingen. Een medewerker sprak hem aan en zei dat hij was aangehouden voor winkeldiefstal. Vervolgens werd de politie gewaarschuwd.

De verdachte wilde de komst van de politie niet afwachten en probeerde ervandoor te gaan, waarbij hij het personeel verbaal bedreigde. Enkele medewerkers zagen zich gedwongen hem beet te pakken en naar de grond te brengen. Hij verzette zich, sloeg en schopte om zich heen en beet één van de medewerkers in zijn pols. Met de nodige moeite wisten zij hem onder controle te krijgen. Agenten kwamen ter plaatse. De verdachte bleek nog meerdere gestolen goederen in zijn rugzak te hebben zitten.

Tegen de verdachte werd aangifte van diefstal met geweld gedaan. De agenten brachten hem over naar het politiebureau. Daar is hij voor verder onderzoek ingesloten en in verzekering gesteld.

Agressieve tractorbestuurder

SCHALKWIJK Een man met een tractor wilde op maandagochtend 4 juli perse een bepaalde weg in rijden, ondanks dat daar een wielertocht gaande was.

Rond 08.55 uur stond een verkeersbegeleider op de Lange Uitweg om het parcours van de tour van Schalkwijk af te zetten. Een man op een tractor met grasmaaier wilde om de afzetting heen het parcours oprijden omdat hij naar zijn zeggen de berm moest maaien, maar de verkeersbegeleider hield hem tegen. Een 46-jarige man uit Schalkwijk kwam de verkeersbegeleider te hulp. Hij bleef voor de tractor staan, waarbij de bestuurder enkele malen optrok en daarbij tegen het been van de Schalwijker opreed. Die zag zich gedwongen zijn been terug te trekken om te voorkomen dat hij ernstig letsel op zou lopen. Ook dreigde de verdachte door vlak voor de Schalkwijker het grasmaaiergedeelte op de grond te laten zakken. Uiteindelijk reed de verdachte toch de lange Uitweg op, tegen de richting van het parcours in. Hij verdween via het fietspad van de Lange Uitweg.

Het slachtoffer deed aangifte van mishandeling. Buiten de pijn van de aanrijding, had hij geen letsel opgelopen. Uit onderzoek kwam naar voren dat de tractor was bestuurd door een 28-jarige man uit Lopik. Hij is op dinsdagochtend 5 juli op het politiebureau in Houten ontboden en zal worden verhoord. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.