Politie Utrecht

Persberichten Rijn & Venen, 09.45 uur

Utrecht, 05-07-2011

Fietser gewond

KAMERIK Een fietser raakte op maandagavond 4 juli gewond bij een aanrijding met een auto.

Rond 21.00 uur reed een 48-jarige man uit Rijnsburg met zijn racefiets over de Mijzijde. Op de kruising met het Hallehuis verleende hij geen voorrang aan een voor hem van rechts komende 20-jarige automobiliste uit Woerden, met een aanrijding tot gevolg. De Rijnsburger reed tegen de linkervoorzijde van de auto en kwam op de weg terecht. Hij werd met gezichtsletsel en mogelijk een hersenschudding per ambulance naar het Hofpoortziekenhuis in Woerden gebracht.

Steigerklemmen

WOERDEN Agenten hielden op maandagavond 4 juli twee mannen aan op verdenking van de diefstal van een partij steigerklemmen.

Rond 18.55 uur kreeg de politie de melding dat twee mannen op het Veluwemeer bouwmaterialen in een bestelauto aan het laden waren. Toen agenten ter plaatse kwamen, zagen zij dat de twee net in hun bestelauto weg wilden rijden. Bij controle zagen de agenten dat in de laadruimte van de auto een groot aantal steigerklemmen lag. De mannen verklaarden dat het oud ijzer was. De agenten hielden de twee, mannen van 48 en 49 jaar uit Vlaardingen, aan op verdenking van diefstal en namen de auto in beslag.

In de bestelauto bleken in totaal 476 steigerklemmen te liggen. Het tweetal deed afstand van hun buit. De Vlaardingers zijn voor nader onderzoek in het politiebureau ingesloten.

Aanrijding met shovel

KOCKENGEN Een bromfietser raakte op maandagmiddag 4 juli ernstig gewond bij een aanrijding met een shovel.

Rond 14.55 uur reed een 49-jarige man uit Wilnis met een shovel vanaf een erf linksaf de Spengen op, in de richting van de Geerkade. Op dat moment reed daar een 17-jarige bromfietser uit Kockengen. De bromfietser botste frontaal op de shovel en raakte ernstig gewond. Ambulance, politie en een traumahelikopter kwamen ter plaatse. Het slachtoffer werd per ambulance naar het AMC in Amsterdam gebracht en is daar opgenomen.