Gemeente Delfzijl

Locatie mobiel atelier gewijzigd

De locatie van het mobiel atelier is gewijzigd in winkelcentrum De Wending (in plaats van plein de Molenberg). Dit is om technische redenen.

Mobiel atelier in winkelcentrum De Wending

Beeldend kunstenaar Dirk Hakze staat van 6 juli tot en met 14 juli met een mobiel atelier in het winkelcentrum De Wending in Delfzijl. Zijn atelier is een bijzondere verschijning. Een kleine witte kubus, die van een afstand boven de grond lijkt te zweven. Het atelier heeft een opvallende rode binnenwand.

Dirk Hakze - Studio Sequente

Binnenin deze studio gaat Dirk acht dagen lang iedere dag kleine schilderijen maken. Hij wil met dit project laat-romantische en hedendaagse muziek in de schilderkunst integreren. Zijn inspiratiebron is klassieke muziek in combinatie met omgevingsgeluiden van het winkelcentrum De Wending.

Bezoekers kunnen de kunstenaar vanaf 6 juli dagelijks door het venster in zijn atelier volgen. Terwijl hij werkt, kan iedereen meeluisteren naar de muziek waarop Hakze werkt. Het kunstproject is een interactief proces. Bezoekers kunnen door het raam de kunstenaar bij zijn werkzaamheden in de studio bekijken. Er hangen ook koptelefoons om de muziek waarop Hakze werkt te beluisteren.