Goede stage voor secretaresse in Eindhoven

Persbericht van ECABO

Maandag 4 juli maakte Kenniscentrum ECABO met ROC Eindhoven en negen partners uit het bedrijfsleven concrete afspraken over succesvolle stages voor mbo-leerlingen secretarieel. De afspraken gaan over een betere aansluiting tussen de behoefte van het bedrijfsleven en de inhoud van de secretariële opleidingen van het ROC.

De partijen kwamen op maandagmiddag 4 juli samen bij het Nationaal Zwemcentrum de Tongelreep. Doelstelling van de samenwerking is dat op termijn alle leerbedrijven die een opleidingsplek aanbieden voor een secretariële leerling van ROC Eindhoven, gaan werken conform de gemaakte afspraken.

Verbeterpunten
De afspraken gaan over voorlichting, werving & selectie, voorbereiding van de stage, begeleiden tijdens de stage en de beoordeling. Zowel scholen als leerbedrijven ervaren hierbij knelpunten en daarvoor zijn oplossingen in kaart gebracht. Op deze manier wordt de stagiaire van ROC Eindhoven beter dan voorheen voorbereid op zijn of haar stage. Leerlingen worden efficiënter en eenduidiger opgeleid voor de regionale arbeidsmarkt.

Preferente afnemers
De 40 bedrijven die maandag aanwezig waren beloven zich te gaan houden aan deze afspraken. Als beloning worden zij aangemerkt als 'preferente afnemer' en dat betekent dat zij vooraan in de rij staan om leerlingen van de secretariële opleiding af te nemen.

Netwerk EBR-S
Kenniscentrum ECABO constateerde dat er niet optimaal werd samengewerkt tussen leerbedrijven, school en kenniscentrum. Zij beschouwen elkaar onvoldoende als echte partners in leren en opleiden. In de regio Zuidoost Brabant is daarom in mei 2010 het netwerk EBR Secretariële Beroepen (EBR-S) opgericht, waarbij EBR staat voor 'ECABO - Branche - ROC Eindhoven'.

De partners uit het bedrijfsleven zijn: 2Support, ISA Europe, Ernst & Young, Museum Kempenland, Nationaal Zwemcentrum de Tongelreep, Pleincollege Sint-Joris, Secretary Plus, Trade Promotion Retail en Van Veghel Industrial Packaging.

*

Links:
http://www.ecabo.nl



Razende Robot Reporter