Gemeente Súdwest Fryslân


Nieuws

ARK fryslân komt naar Súdwest-Fryslân

ARK Fryslân

ARK fryslân - centrum voor architectuur en ruimtelijke kwaliteit - komt vanaf eind augustus tot en met november naar Súdwest-Fryslân. Hierbij ligt de Ark eerst een maand in Stavoren, daarna reist hij door naar Bolsward (oktober) en doet als laatste in november Heeg aan.

Het varende debatcentrum is in mei begonnen aan zijn tocht van een half jaar door het zuidwesten van Fryslân en ligt momenteel in Balk.

Ark fryslân vormt een onafhankelijk platform voor discussie en legt verbindingen tussen inwoners en de bestuurders van Fryslân. Het drijvend debatcentrum wil een zo breed mogelijk publiek betrekken bij de discussie over ruimtelijke kwaliteit. Voor elke locatie die de Ark aandoet wordt een breed programma aan activiteiten opgesteld, waarbij aangesloten wordt op actuele en nieuwe lokale / regionale thema's. Aan het programma voor Bolsward en Heeg wordt nog gewerkt. In Stavoren wordt ondermeer gesproken over de nieuwe sluis, het 950-jarig bestaan en waterfront Stavoren.

ARK Fryslân bezoekt sinds 2009 diverse plaatsen waar het tijdelijk functioneert als lokaal podium. Ook Sneek is eerder bezocht. Meer informatie over Ark fryslân is te vinden op www.arkfryslan.nl.