Gemeente Bronckhorst

Definitief ontwerp openbare ruimte Vorden centrum vastgesteld

B en w van Bronckhorst stelden vandaag het definitief ontwerp van de openbare ruimte van Vorden centrum vast. Het voorlopig ontwerp is in samenspraak met belanghebbenden gemaakt. Op dit ontwerp hebben wij 55 reacties ontvangen, die tot aanpassingen in het definitief ontwerp hebben geleid. Zo zijn er onder andere extra parkeervoorzieningen aan de zuidzijde van de Zutphenseweg opgenomen. In 2010 had de gemeenteraad het masterplan Vorden Centrum vastgesteld als integraal kader voor de gebiedsontwikkeling van het dorp. De herinrichting van het centrum is hier een belangrijk onderdeel van.

Blauwe zone
De Vordense Ondernemersvereniging (VOV) heeft de gemeente het verzoek gedaan om in het centrumgebied van Vorden een zogenaamde blauwe zone in te voeren. Dit zou de bereikbaarheid van parkeervoorzieningen verbeteren, omdat voor deze parkeerplaatsen een maximum parkeertijd van twee uur wordt afgesproken. Bronckhorst staat niet afwijzend tegenover dit verzoek en gaat dit voorstel in overleg met de VOV uitwerken. Het nog te realiseren parkeerterrein aan de Bleek, valt niet binnen deze zone. Zodra het plan is uitgewerkt en een verkeersbesluit is genomen, organiseert de gemeente in samenwerking met de VOV een voorlichtingsbijeenkomst over dit onderwerp. Deze bijeenkomst zal naar verwachting in september/oktober plaatsvinden. Hierna kan de procedure rondom een verkeersbesluit worden gestart.

Informatiebijeenkomsten definitief ontwerp
Voor de aanwonenden aan de centrumstraten die heringericht worden, komt op korte termijn een uitgebreide voorlichtingsbijeenkomst. Op 7 juli 2011 vindt deze plaats en de aanwonenden hebben hiervoor een uitnodiging ontvangen. Op 11 en 18 juli en 5 en 12 september tussen 15.00 uur -16.30 uur kunnen andere belangstellenden het definitief ontwerp bekijken tijdens inloopbijeenkomsten in de informatieruimte aan de Dorpsstraat 1 in Vorden.

Hengelo (Gld), 5 juli 2011