Politie Gelderland-Zuid

Eerste alcoholcontrole Vierdaaagsefeesten

Nijmegen, 17-07-2011 o Het team Verkeershandhaving van de Politie Gelderland-Zuid houdt rondom de Vierdaagsefeesten grootschalige alcoholcontroles. Op de eerste avond hield het team, samen met het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD), een alcoholcontrole op de Neerbosscheweg in Nijmegen. In totaal werden 500 blaastesten afgenomen. Tegen 10 bestuurders werd proces-verbaal opgemaakt nadat bleek dat ze teveel alcohol gedronken hadden, waaronder 3 beginnende bestuurders.

Het hoogst gemeten alcoholpercentage bedroeg 415 ugl. Daarnaast werd nog drie keer proces-verbaal opgemaakt: twee keer voor het niet kunnen tonen van het rijbewijs en één keer omdat de gegevens van de auto niet in orde waren. Twee automobilisten waren niet in staat om te blazen zodat bij hen een bloedproef werd afgenomen. Tijdens de controle werd bovendien 550 euro aan uitstaande vonnissen geïnd.

Aanrijding tijdens controle

Eén van de bestuurders bemerkte de pijlwagen op de Neerbossche weg te laat op en reed tegen de pijlwagen aan, waarna hij doorschoot en tegen een politieauto tot stilstand kwam. De man, een 52-jarige inwoner van Nijmegen, werd met lichte verwondingen naar het ziekenhuis vervoerd en onderging daar een bloedproef op verdenking van rijden onder invloed.

Veilig thuiskomen

Het team Verkeershandhaving blijft tijdens de Vierdaagsefeesten intensief controleren op het gebruik van alcohol in het verkeer. Het veilig thuiskomen na zon feest staat immers voorop. In en rond Nijmegen vinden dagelijks controles plaats, op wisselende tijdstippen en wisselende locaties. Een speciaal BOB-promotieteam sluit bij de controles aan om de boodschap dat alcohol en verkeer niet samengaan extra kracht bij te zetten. In het centrum staan er promotieteams bij de parkeergarages en er loopt een promotieteam door de stad. (16)

Laatst gewijzigd 17-07-2011 10:54 | © Regio Gelderland-Zuid |