Politie Brabant Zuid-Oost

Dance evenement Extrema Outdoor is voor politie goed verlopen

Son , 17-07-2011 o De politie constateerde, ondanks de regen, een goede sfeer van en rondom het dance evenement Extrema. Het evenement werd zaterdag gehouden op Aquabest tussen 10.00 uur en 23.15 uur gehouden en is afgesloten met vuurwerk. De kerntaak van de politie tijdens het evenement bestond met name uit toezicht houden op het verkeer en handhaving van de openbare orde op en rond het evenemententerrein. Er hebben zich geen noemenswaardige incidenten voorgedaan.

Elf aanhoudingen

De politie heeft tijdens het evenement elf personen aangehouden voor diverse overtredingen. Zes personen zijn aangehouden voor het bezit van drugs (oa GHB, hennep, MDMA en XTC). Vijf personen konden zich niet met een geldig legitimatiebewijs identificeren. De boete hiervoor is 100 euro. Eén persoon bleek daarnaast nog een openstaande boete van ruim 1100 euro te hebben en heeft deze boete direct betaald.

Verkeer

Tijdens het evenement zijn diverse maatregelen genomen om de toestroom van bezoekers in goede banen te leiden. Dit is allemaal goed verlopen. De politie heeft hierbij ook gereageerd op vragen van bezoekers via Twitter.

Twitter

Tijdens het evenement heeft de politie bezoekers geïnformeerd en gewaarschuwd via Twitter. Via het account @politiebest en de term #EONL11 konden mensen de stand van zaken volgen en gericht vragen stellen. Zo heeft de politie onder meer gewaarschuwd voor het bezit van drugs, weersomstandigheden en advies gegeven over verkeersroutes. Via Twitter heeft de politie direct na het evenement aangegeven 'Tevreden te zijn met het verloop van Extrema.'