Politie Drenthe

Zondag 17 juli 2011

Provincie Drenthe, 17-07-2011

Jongens aangehouden wegens vernieling bushokje

ASSEN De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 19-jarige jongen uit Peest en een 20-jarige jongen uit Assen aangehouden. De jongens worden verdacht van vernieling van een bushokje aan de Nobellaan. Een getuige belde de politie. De verdachten zijn ingesloten voor verhoor.

Man aangehouden wegens mishandeling

HOOGEVEEN Agenten hebben in de nacht van zaterdag op zondag een man uit Hoogeveen aangehouden (leeftijd nog niet bekend). De man werd aangehouden wegens mishandeling van een jongen en vernieling van autos aan de Grote Kerkstraat. De verdachte is ingesloten voor verhoor.

Man heeft koperen bliksemafleiders in de aanbieding

ASSEN De politie heeft zaterdagochtend een 38-jarige man uit Groningen aangehouden op verdenking van heling van koperen bliksemafleiders. De verdachte had geprobeerd de koperen bliksemafleiders te koop aan te bieden aan een man aan de Havenkade in Assen. Laatstgenoemde vertrouwde het niet en belde de politie. De verdachte verklaarde dat de hoeveelheid koper afkomstig was uit een slooppand in Groningen. Hij is ingesloten voor verhoor.

Verlaten plaats ongeval

NIEUW DORDRECHT Agenten hebben in de nacht van zaterdag op zondag een 18-jarige jongen uit Emmen aangehouden. Hij zou de auto van zijn ouders hebben meegenomen en is vervolgens betrokken geraakt bij een eenzijdig ongeval. Een bewoner van de Herenstreek hoorde s nacht veel lawaai en ging naar buiten om polshoogte te nemen. Hij trof de zwaar beschadigde personenauto aan, maar de bestuurder was gevlogen. Kort daarna konden agenten de 18-jarige verdachte aanhouden in zijn woning. Hij blies op het bureau 800 ugl. De jongeman heeft bekend in de auto te hebben gereden. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Aanhouding drietal wegens mishandeling en vernieling

ASSEN De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een jongen van 17 en twee jongens van 18 jaar oud aangehouden wegens mishandeling en diefstal. De jongens zouden in aan de Rolderstraat een 19-jarige jongen uit Bovensmilde hebben mishandeld en zijn fiets afhandig hebben gemaakt. De verdachten zijn kort daarna ingesloten voor verhoor.

Twee mannen aangehouden wegens mishandeling

ERM Agenten hebben in de nacht van zaterdag op zondag twee mannen aangehouden wegens mishandeling. De mannen zouden tijdens een feest een medewerker van de beveiliging hebben mishandeld aan de Steenbakkersweg in Erm. Tijdens de aanhouding werd hevig verzet gepleegd. Ook omstanders gingen zich met de aanhouding bemoeien. De politie heeft tijdens de inzet geweldsmiddelen gebruikt. De verdachten, een 49-jarige en 50-jarige man uit Erm, zijn ingesloten voor verhoor. Meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Getuigenoproep inbraak kinderboerderij

ASSEN Vrijdagmorgen ontdekte de beheerder dat in de nacht van donderdag op vrijdag was ingebroken in een kinderboerderij aan de Bosrand in Assen. Daarop belde de beheerder de politie. Door ruiten te vernielen, wist men binnen te komen. Onbekenden hebben een niet nader te noemen geldbedrag weggenomen. Mensen die beschikken over meer informatie over deze inbraak worden gevraagd contact op te nemen met de politie via 0900-8844.

Politie controleert in verkeer

DRENTHE - Op maandag 18 juli gaan motoragenten op diverse plaatsen in Zuid-Oost en Zuid-West Drenthe controleren in het verkeer. Woensdag 20 juli houdt de politie een radarcontrole op de N376.