Politie Utrecht

Persberichten Utrecht stad

Utrecht, 17-07-2011

Twee aanhoudingen voor mogelijk wapenbezit

UTRECHT De politie heeft zaterdagochtend 16 juli rond 06.55 uur op de Wittevrouwensingel met getrokken vuurwapens twee mannen in een voertuig aangehouden.

Politieagenten herkenden de bestuurder van het voertuig. Deze man, een 29-jarige Utrechter, zou mogelijk in het bezit zijn van een vuurwapen en werd gezocht door de politie.

Na het voertuig een tijdje gevolgd te hebben in de (binnen)stad, vonden de agenten het op de Wittevrouwensingel veilig genoeg om een uitpraatprocedure toe te passen. De politie treedt bij zon procedure de verdachten met getrokken vuurwapens tegemoet.

De bestuurder en een inzittende van het voertuig (23-jarige Utrechter) werden aangehouden en het voertuig doorzocht. De politie trof bij hen geen wapens aan, wel een kleine hoeveelheid drugs. De mannen zijn ingesloten op het politiebureau voor nader onderzoek. Het voertuig is in beslag genomen.

Verkoop gestolen fiets

UTRECHT In de nacht van zaterdag 16 op zondag 17 juli zag een medewerker van cameratoezicht dat een man op de Lange Jansstraat een fiets verkocht aan een andere man. De politie werd erop af gestuurd en traceerde de mannen.

De politie hield beide mannen aan en nam de fiets in beslag.

De verkopende partij was een 41-jarige veelpleger uit Den Dolder. De andere man, een 27-jarige Utrechter, had de fiets voor 10 euro gekocht. Beiden zijn overgebracht naar het politiebureau voor nader verhoor. Proces-verbaal wordt opgemaakt.

Politie zoekt getuigen beroving

UTRECHT Op zondagochtend 17 juli kreeg de politie rond 04.10 uur de melding dat een vrouw was beroofd van haar tas op de Van Humboldstraat. De vrouw liep over straat en had het gevoel dat ze gevolgd werd. Op de Noorderbrug werd ze van achteren vastgepakt, maar ze wist zich los te rukken. De man liep eerst weg maar bleek haar daarna toch weer te volgen. Op de Van Humboldstraat drukte de man haar tegen de muur en beroofde haar vervolgens van haar tas.

Van de man is een signalement bekend:


- blanke huidskleur


- ongeveer 20 jaar


- circa 1.80 m lang


- mager postuur


- zwarte broek en zwarte glimmende korte jas


- korte haar (stekels)


- opvallende, blinkende oorbellen

De politie heeft de zaak in onderzoek en komt graag in contact met getuige(n) of met personen die menen informatie te hebben over deze beroving. Zij kunnen zich melden via het telefoonnummer 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

Onder invloed

UTRECHT Op zaterdag 16 juli heeft de politie een man aangehouden in verband met het rijden onder invloed.

Rond 05.40 uur zag een medewerker van cameratoezicht op de Winthontlaan een man die vermoedelijk te veel had gedronken in zijn auto stappen. Agenten gingen ter plaatse en uit de eerste blaastest bleek dat de man inderdaad teveel had gedronken. Op het bureau wees de ademanalyse 820 ug/l uit. Dit is meer dan 3,5 keer de toegestane hoeveelheid. De man is hierop aangehouden en ingesloten voor verhoor. Toen de agenten de 27-jarige man (woonplaats onbekend) om zijn rijbewijs vroegen, bleek dit al eerder te zijn ingevorderd. Vervolgens is beslag gelegd op de auto van de man.

Vechtersbaas aangehouden

UTRECHT - De politie heeft zaterdagochtend een man aangehouden. Omstreeks 03.45 uur zagen agenten twee personen met elkaar vechten. Vervolgens werd door de agenten geprobeerd de vechtersbazen uit elkaar te halen. Toen dit niet lukte, heeft de politie gepast geweld moeten gebruiken. De man is vervolgens aangehouden en overgebracht voor verhoor. Tegen de 20-jarige man (woonplaats onbekend) is proces-verbaal opgemaakt.

Heling en tanken zonder betalen

UTRECHT- Op zaterdag 16 juli heeft de politie twee jonge mannen aangehouden die verdachte worden van heling van kentekenplaten en brandstofdiefstal

Rond 20.15 uur kreeg de politie de melding dat twee jongens kentekenplaten aan het verwisselen waren van een auto op het Molengraaffplantsoen. Agenten zagen vervolgens de auto rijden op de Everdingenlaan en heeft vervolgens de twee inzittenden aangehouden. Op het Molengraaffplantsoen werden in de bosjes twee kentekenplaten aangetroffen.

Na onderzoek bleek dat de twee verdachten (17 en 18 jaar uit Amsterdam) kort daarvoor hadden getankt zonder te betalen. De verdachten zijn ingesloten voor verhoor. De vader van de minderjarige verdachte is in kennis gesteld.