Politie Zaanstreek-waterland

Fietsendief op heterdaad aangehouden

Zaandam, 17-07-2011 o Zaterdagavond omstreeks half zeven heeft de politie een 54-jarige Zaandammer aangehouden terzake poging tot fietsendiefstal.

Rond zes uur kwam bij de politie de melding binnen dat er vermoedelijk een fiets gestolen zou worden vanuit een fietsenstalling op de Twiskeweg tegenover het Erasmushuis. Ter plaatse werd daar een man aangetroffen met een dopsleutel in zijn hand. Zijn verklaring was dat hij aan zijn fiets had staan sleutelen. Echter, de dopsleutel bleek te groot voor de bouten in zijn fiets. Bij nader onderzoek in zijn fietstassen werd een grote hoeveelheid gereedschap aangetroffen waaronder tangetjes, schroevendraaiers, steeksleutels en een baco. Tevens zat er een los ringslot in de tas. Getuigen meldden dat zij de man voorover gebukt bij andere fietsen hadden zien staan met de dopsleutel in zijn hand. Hij keek daarbij schichtig om zich heen en hield de getuigen scherp in de gaten. Hierop is de man aangehouden voor poging tot diefstal en voor het in bezit hebben van
inbrekerswerktuig.

Bij verder onderzoek werden meerdere fietsen aangetroffen in de box van de verdachte. Van drie fietsen konden de framenummers worden gecontroleerd. Deze fietsen bleken niet gesignaleerd te staan terzake diefstal.

De verdachte is voorgeleid en het gereedschap is in beslag genomen om op sporen te onderzoeken.