Politie Midden- en West Brabant

Opnieuw preventief gefouilleerd in uitgaanscentrum Breda

Breda, 28-08-2011 o De agenten belast met het horecatoezicht in het uitgaanscentrum hebben vannacht tijdens verschillende incidenten in totaal acht verdachten aangehouden. Er werd ook preventief
gefouilleerd. Dit gebeurde onder meer op de Haven, de Visserstraat en bij het Valkenberg. Er werden 109 stappers gefouilleerd. Dit leverde geen bijzonderheden op. De controles leverde veel bijval op van het uitgaanspubliek.

Rond 02.20 uur werden op de Havermarkt twee vechtersbazen, twee Bredanaars, beiden 19 jaar, aangehouden. Zij waren, onder veel publieke belangstelling, met elkaar aan het vechten. Een van hen gooide naar zijn opponent een terrasstoel. Ze zijn allebei aangehouden voor het verstoren van de openbare orde.

Een 41-jarige man uit Ljubljana werd aangehouden omdat hij rond 01.30 uur en portier van een café aan de Havermarkt met de dood zou hebben bedreigd. De stapper was boos omdat hij niet binnen mocht. Hij suggereerde dat hij een kennis was van een bekende crimineel en dat hij de uitsmijter op zou wachten en dood zou schieten.

De andere aanhoudingen waren voor het niet voldoen aan een bevel of vordering (3x), belediging (1 x) en vernieling (1x)

Laatst gewijzigd 28-08-2011 13:17 | © Regio Midden en West Brabant |