Gemeente Rotterdam

duizenden studenten ontdekken rotterdam tijdens de eureka week

30 augustus 2011 | Bestuursdienst | persbericht

Nieuwe studenten warm welkom geheten in Rotterdam Foto: Max Dereta

Wethouder Korrie Louwes leidt studenten rond in informatiecentrum Rotterdam.info.

Dinsdag 16 augustus, heeft de gemeente Rotterdam in samenwerking met de Eurekaweek het levendige, bruisende en gastvrije Rotterdam bij de nieuwe studenten geĂŻntroduceerd. Zo'n 2.500 studenten werden vanochtend met een ontbijt ontvangen op het plein bij het oude Stadskantoor. Voormalig minister-president en huidig EUR-hoogleraar Jan Peter Balkenende trapte af samen met Dichter des Vaderlands Ramsey Nasr en rapper Typhoon. Vervolgens trokken de studenten onder begeleiding van Parfum de BoemBoem de stad in om de verrassende plekken van Rotterdam te ontdekken. Wethouder Korrie Louwes (Arbeidsmarkt, Hoger Onderwijs, Innovatie en Participatie) heeft de studenten persoonlijk welkom geheten in het promotiecentrum van de stad Rotterdam; Rotterdam.info.

Het programma bestond uit routes afgewisseld met optredens, performances en bezoeken aan kunstinstellingen, ondernemers, stadsontwikkelingsprojecten, bouwputten en uitgaansgelegenheden. Met deze tour wil de organisatie de aanstormende groep studenten een goede indruk geven op wat de stad Rotterdam hen nu, en in de toekomst, te bieden heeft.

De studenten ervaren hoe de stad zich ontwikkelt tot een `city lounge' waar altijd wat te doen is en waar je prettig kan wonen en werken, ook na je studie.

Parfum de BoemBoem
Parfum de BoemBoem is in 2008 gestart in samenwerking met de gemeente Rotterdam. Sindsdien deden duizenden bewoners en bezoekers van Rotterdam mee aan Parfum de BoemBoem tours. Begeleid door gidsen gaan ze door de stad, om afscheid te nemen van wat is geweest, te vieren wat er nu is en wat er nog gaat komen.