Watersportverbond - KNWV

Youri Zoon wereldkampioen kitesurfen 2011!

dinsdag 30 augustus 2011

Na vijf van de acht wedstrijden, die meetellen voor het WK Freestyle kitesurfen, heeft Youri Zoon zoân voorsprong genomen in de punten dat hij al wereldkampioen genoemd kan worden. Afgelopen zondag behaalde Youri zijn vijfde opeenvolgende zege in St. Peter- ording te Duitsland.

Na in 2009 vice wereldkampioen te zijn geworden en in 2010 derde in de overall ranking, heeft Youri dit jaar alle Freestyle wedstrijden, die meetellen om de wereldtitel, weten te winnen. Eerder wist hij de jury het meest te imponeren in Thailand, Marokko, Frankrijk, Fuerteventura en nu ook in Duitsland. Er volgen nog drie evenementen in Brazilië, Nieuw Caledonië en Australië.

Roose en Langeree
De Nederlandse Katja Roose wist in de discipline Course Race de eerste plaatst te behalen in St. Peter-ording. Kevin Langeree maakte na een jaar revalideren van gescheurde kruisbanden zijn rentree met een verdienstelijke vijfde plaats. De wereldkampioen van 2009, stond vorig jaar nummer 1 in de ranking toen hij ongelukkig neerkwam, na een sprong in de finale heat op Fuerteventura, waardoor hij zijn kruisbanden scheurde.

Bekijk hier het filmpje van de finale.
Meer informatie over kitesurf evenementen is hier te vinden.

Foto: Toby Bromwich