Persbericht

Koning Willem I College kiest voor salarissoftware van UNIT4 ~ UNIT4 HR & Payroll levert bijdrage aan vermindering bureaucratie bij ROC uit 's-Hertogenbosch ~

Sliedrecht, 30 augustus 2011 - Koning Willem I College heeft besloten om de salarisadministratie te voeren met UNIT4 HR & Payroll. De software van UNIT4 vervangt het huidige salarissysteem waarvan de ondersteuning ophoudt. Met de ingebruikname van de applicatie neemt het Regionaal Opleidingscentrum (ROC) in 's-Hertogenbosch de salarisverwerking volledig in eigen beheer. Het doel is het verminderen van de administratieve last en het terugdringen van de bureaucratie.

Het Koning Willem I College verzorgt middelbaar beroepsonderwijs, volwasseneneducatie en primair onderwijs binnen de sectoren Mens & Gezondheid, Techniek & technologie, Economie & Cultuur en Educatie en VAVO. Met ruim 12.000 studenten en 1.200 personeelsleden is Koning Willem I College een groot Regionaal Onderwijscentrum te noemen.

Tijdens een uitvoerig selectietraject zijn diverse pakketten bekeken en referentiebezoeken afgelegd en beurzen bezocht. Ook de aanwezigheid van koppelingen met verschillende expertsystemen waren belangrijke redenen om voor het salarissysteem van UNIT4 te kiezen. UNIT4 HR & Payroll wordt onder meer gekoppeld aan een nieuw systeem voor het bijhouden en delen van de leerlingadministratie en roosterplanning.

Coen Free, algemeen directeur College van Bestuur bij Koning Willem I College: "Interoperabiliteit tussen systemen is een belangrijk uitgangspunt van ons. UNIT4 HR & Payroll heeft alle mogelijkheden en sluit goed aan bij onze andere systemen. We hebben dit kunnen zien bij het Graafschap College en het Clusius College, die ook met dit systeem werken. We zijn er van overtuigd dat de ingebruikname van de salarissoftware gaat leiden tot een verdere vermindering van de bureaucratie. Op de duur kunnen we zelfs besparen op het aantal FTE."

Karel van der Heiden, directeur UNIT4 HR Solutions: "We zijn onder de indruk van de automatiseringsvisie van het Koning Willem I College: namelijk dat systemen met elkaar moeten kunnen communiceren. We zijn er trots op dat UNIT4 HR & Payroll onderdeel gaat uitmaken van het Informatiemanagement van het Koning Willem I College en dat het een bijdrage gaat leveren aan de volgende efficiƫntieslag. Dit is weer een bewijs van de toegevoegde waarde van UNIT4 voor onderwijsinstellingen."

Het Koning Willem I College neemt UNIT4 HR & Payroll op 1 januari 2012 in gebruik.