Dienstenbond CNV

Nieuws

5 september 2011

Dirx gaat aan de slag met resultaten CNV-onderzoek

CNV Dienstenbond heeft uitgebreid gesproken over de resultaten van het onderzoek naar het werkplezier bij Dirx. Wij zijn blij jullie te melden dat Dirx er flink mee aan de slag wilt! Jullie krijgen een ondernemingsraad. Ook komt er een onderzoek onder alle collega's naar hoe tevreden je als Dirx-medewerker bent met je werk. Dat betekent dat de weg naar het aanpakken van de problemen lijkt ingeslagen. Maar CNV zegt wel: Toezeggingen moeten leiden tot daden!

Dirx erkent toegenomen werkdruk
Uit het CNV onderzoek komt naar voren dat de werkdruk is toegenomen. Dirx bevestigt dit. Het is ook de bedoeling van de invoering van de urennormering dit jaar, dat aantal medewerkers dat in het filiaal staat beter meebeweegt met de beschikbaarheid van werk in het filiaal. Niet de beschikbaarheid van personeel, maar de beschikbaarheid van werk moet meer leidend zijn voor je inroostering. Dat hierdoor de boog vaker meer strak gespannen is gaan staan en dus de werkdruk is gestegen, is een gevolg hiervan. Maar dat hij té strak gespannen is gaan staan betwijfelt Dirx. Het aantal beschikbare uren is over de gehele organisatie genomen namelijk anders (en in de ogen van Dirx efficiënter) ingezet, maar niet verminderd.

Dirx gaat urennormering evalueren
Wij hebben aangegeven het zeer belangrijk te vinden dat Dirx signalen van verhoogde werkdruk door het invoeren van de norm oppakt. Ook vinden we dat de samenstelling van de urennorm zo veel mogelijk overeen moet komen met de tijd die je ook daadwerkelijk over je werk doet. Het mag niet zo zijn dat de norm ervan uitgaat dat je jouw werk wel kan afronden met een onmogelijk te halen snelheid. En als de manier waarop je werkt binnen Dirx na verloop van tijd verandert (bijvoorbeeld een andere manier van pinnen door klanten, een andere manier van vakken vullen) dan is aanpassing van de norm de logische weg. Constante aanpassing van de norm aan de echte werktijd die je nodig hebt is een must, naast constant de vinger aan de pols houden of de werkdruk niet onaanvaardbaar toeneemt! Dirx heeft toegezegd dit scherp in de gaten te houden en de norm zeker te gaan evalueren. Maar ook is aangegeven dat de invoering van de norm nu nog maar kort geleden heeft plaatsgevonden. Voor een definitief oordeel is het te vroeg. Begrijpelijk, maar desondanks houdt CNV de ontwikkelingen scherp in de gaten!

Dirx erkent problemen bij overplaatsingen
Dirx heeft aangegeven dat ook het management ziet dat overplaatsingen binnen de organisatie problemen oplevert, zoals het onderzoek aangeeft. De (nog) relatief beperkte omvang van Dirx en het grote teamgevoel binnen filialen zorgen ervoor dat overplaatsingsverzoeken soms veel discussie opleveren en niet populair zijn! Toch zijn overplaatsingen soms wel nodig. Bijvoorbeeld om certificering van filialen op peil te houden. Er zijn wel informele uitgangspunten over overplaatsingen, maar geen harde afspraken waaraan een nette overplaatsing moet voldoen. CNV heeft er daarom op aangedrongen graag een herplaatsingrichtlijn te willen bij Dirx. Daarin kan je helder afspreken waaraan (qua tijd om je privésituatie aan te passen aan de overgang naar een nieuw filiaal en qua maximale reistijd) een overplaatsing moet voldoen en wat daarin je rechten zijn. Dirx vindt dit een goede tip. CNV houdt in de gaten houden of hier ook iets mee gedaan wordt!

Doorwerken in de pauzes mag niet. Oorzaak onderzocht Dirx heeft aangegeven graag te willen uitzoeken waarom deelnemers aan het onderzoek hebben aangegeven dat ze doorwerken in de pauze. Pauzes nemen is noodzakelijk om je werk goed te kunnen doen en Dirx wil dan ook dat dit gebeurd! Er gaat daarom onderzoek plaatsvinden om te kijken hoe het komt dat medewerkers hun pauze niet nemen!

Twee belangrijke maatregelen worden genomen
Het management van Dirx geeft aan blij te zijn dat CNV een soort van thermometer in de organisatie heeft gestoken, waardoor het aan de slag kan met het verbeteren van jullie werkplezier. Dirx wil het gebruiken in de stap die het maakt van een "kleine partij" in de drogisterijbranche naar een professionele, serieuze speler die kwalitatief tot de top behoort. Daar hoort bij dat de geluiden van jullie als medewerkers serieus en professioneel opgepakt worden. Twee maatregelen gaan dan ook genomen worden.

Je krijgt een eigen ondernemingsraad!
Dirx wil uiterlijk begin volgend jaar van start gaan met de oprichting van een (wettelijk verplichte) ondernemingsraad. Een hele belangrijke stap, vindt CNV Dienstenbond! Want jullie krijgen hiermee de mogelijkheid om voor je collega's en jezelf aan de slag te gaan met het verbeteren van de situatie bij Dirx! Dit doordat je kunt adviseren en meebeslissen over bijvoorbeeld maatregelen tegen werkdruk, afspraken over overplaatsingen, het aanstellingsbeleid en de beoordeling van personeel. CNV hoopt van harte dat Dirx samen met jullie deze kans grijpt om de kracht en kennis van jullie te benutten. Wij kunnen nu al aangeven dat we graag bereid zijn om leden van het CNV die in de OR willen zitten te steunen als kandidaat voor de ondernemingsraad!

Je werktevredenheid wordt onderzocht!
Dirx gaat ook zelf een Medewerkerstevredenheidsonderzoek (MTO) houden onder het gehele personeel. Daarin stelt Dirx vragen aan jullie over bijvoorbeeld het moeten werken in de pauze en naar werkdruk en werkplezier. Ook wordt er gekeken naar wat je wel en niet leuk vindt aan het werken bij Dirx. Een belangrijk onderzoek, vindt CNV. Want hiermee wordt jouw werkplezier door je werkgever serieus genomen.

Vragen of opmerkingen?
CNV heeft uitgebreid gesproken met Dirx en bijna alles wat uit het onderzoek is gekomen is aan de orde geweest. Wij kunnen ons dan ook voorstellen dat je graag nog wat meer wil weten over het gesprek en het onderzoek. Of dat er nieuwe dingen voorvallen bij Dirx waarvan je vind dat het CNV er aandacht voor moet hebben. Je kunt er in ieder geval op rekenen dat CNV de situatie bij Dirx in de gaten blijft houden. Voor vragen of opmerkingen kan je dan ook altijd terecht bij je drogisterijbestuurder Michiel Wallaard, bereikbaar via 035-6460580 en m.wallaard@remove-this.cnvdibo.nl

CNV aan de slag met en voor Dirx medewerkers!
De nodige medewerkers hebben al de stap genomen om zich aan te sluiten bij het CNV, de vakbond die bewezen heeft de situatie bij Dirx in beweging te krijgen! Sluit je dan ook bij hen aan, want hoe meer medewerkers zich aansluiten hoe meer het CNV in staat is om het werkplezier bij Dirx te verbeteren! Ons werk wordt namelijk betaald door onze leden. Bij CNV Dienstenbond betaal je nooit meer dan 15 Euro 21 per maand en als parttimer nog een stuk minder! De eerste drie maanden zijn ook nog eens gratis. Informatie over ons lidmaatschap vind je op www.cnvdienstenbond.nl/lid-worden.