Politie Utrecht

Persberichten Utrecht stad, 08.00 uur

Utrecht, 06-09-2011

Boekendief aangehouden

UTRECHT - De politie heeft maandagavond een man aangehouden omdat hij gestolen boeken stond te verkopen.

Een medewerker van een winkel belde omstreeks 18.45 uur naar de politie omdat hij zag dat een man ter hoogte van de roltrappen aan het Moreelsepark boeken aan het verkopen was. De boeken waren eerder op de dag gestolen uit de winkel waar de medewerker werkt.

De politie kwam ter plaatse en trof een 56-jarige man uit Utrecht aan. De man was in het bezit van een 10-tal boeken. Hij werd aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Twee mannen aangehouden

UTRECHT In de nacht van maandag 5 dinsdag 6 september heeft de politie twee mannen aangehouden omdat zij een mishandeling hadden gepleegd.

De politie kreeg omstreeks 04.40 uur een melding dat er gevochten werd op de Nobelstraat. Ter plaatse bleek dat twee mannen, 21 en 23 jaar beiden uit Utrecht, over de Nobelstraat liepen en daar tegen fietsen aan het trappen waren. Toen daar iets van gezegd werd door een

23-jarige man uit Utrecht, kwam het tweetal op hem aflopen en begonnen hem te mishandelen.

Een portier van een horecagelegenheid kwam er tussen en wist erger te voorkomen. Uiteindelijk hield de politie de twee vechtersbazen aan. Zij werden voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Velgendief

UTRECHT In de nacht van maandag 5 op dinsdag 6 september probeerde een man velgen van een auto te stelen.

De politie kreeg omstreeks 00.50 uur een melding dat een man bezig was met het stelen van velgen van een auto die geparkeerd stond op de Albert van Dalsumlaan. Agenten zagen nog net twee personen wegduiken achter een auto. Toen de agenten uitstapten renden het tweetal hard weg. Bij een auto troffen agenten gereedschap aan om wielen los te draaien. Van twee wielen waren de bouten losgedraaid.

In de omgeving werd een auto met open ramen aangetroffen. In de auto lagen identiteitspapieren, geld, vier mobiele telefoons en contactsleutels. De politie heeft het vermoeden dat de auto van de mannen is die de velgen wilde stelen. De auto werd voor verder onderzoek in beslag genomen.