Ingezonden persbericht


Persbericht

Mediq koopt 5,87% eigen aandelen in van Stichting Samenwerking Apothekers OPG

Utrecht, 6 september 2011 -- Sinds vandaag bezit Mediq, internationaal leverancier van medische hulpmiddelen en geneesmiddelen, de 3.535.215 eigen aandelen die voorheen eigendom waren van de Stichting Samenwerking Apothekers OPG (SSAO). Daarmee zijn deze eigen aandelen voor Mediq niet stemgerechtigd en niet dividendgerechtigd.

Het aantal stemgerechtigde geplaatste aandelen is hierdoor verlaagd met 5,87% van 60.173.120 naar 56.637.905. Mediq is van plan deze aandelen in te trekken, nadat daarvoor door de aandeelhoudersvergadering toestemming is verleend.

De SSAO werd bij de beursgang van de toenmalige coöperatie OPG in 1992 opgericht met als doel het ondersteunen van projecten op het gebied van farmacie ter vergroting van de kwaliteit en doelmatigheid. Na overleg tussen de SSAO, Mediq en de belastingdienst over de uitkeringen van de SSAO is onlangs besloten het resterende vermogen terug te brengen in Mediq en de SSAO op te heffen. Dit is reeds gemeld in het persbericht van 28 juli 2011 over de tweede kwartaalcijfers van Mediq.

Mediq heeft per 28 juli de SSAO geconsolideerd. De consolidatie heeft een beperkt eenmalig negatief effect op het eigen vermogen (- ¤ 9,8 miljoen) en de cash flow (- ¤ 5,6 miljiljoen) van Mediq, te verantwoorden in het derde kwartaal van 2011. Het heeft geen effect op de toekomstige resultaten van Mediq; de winst per aandeel zal wel toenemen.

()

Noot voor de redactie/

Ingezonden persbericht